Какво е общото между възпалителните процеси в тялото ни и

...
Какво е общото между възпалителните процеси в тялото ни и
Коментари Харесай

Възпаленията в тялото ни правят дебели?

Какво е общото сред възпалителните процеси в тялото ни и наднорменото тегло? Оказва се, че двете неща са взаимосвързани и едното води към другото, като процеса е двустранен. С други думи непотребните килограми провокират възпаления, а възпаленията провокират затлъстяване, въвличайки ви в един безконечен кръговрат.

Възпалението е естествена реакция, която нашето тяло прави, когато се пробва да се защищити и да се пребори с дразнители като външни замърсявания, инфекции, отрови и други, все неща, които биха попречили на естествените функционалности на тялото. Възпаленията са част от естествената ни защитна система. Но от време на време имунната ни система не съумява да разчете вярно сигналите, салдото се губи и моментното инфектиране, което би трябвало да отмине, се трансформира в хронично, а това води до голям брой проблеми.

Според резултати от научни проучвания, извършени в тази област, в случай че възпалението попадне в мастните кафези, то би могло да аргументи затлъстяване.

Така възпалителният развой, който има за цел да ни отбрани и защищити, се трансформира в заплаха за здравето.

Според проучвания, един от факторите, които могат да доведат до сходни положения, са несъразмерната консумация на нездравословни храни.

Коя е най-разпространената причина да се вършат систематични възпаления?

Това е методът на хранене. Храните, които възпаляват, са рафинираните артикули, съдържащи бяло брашно, захар и мазнини, храни с висок гликемичен показател. Стресът, обездвижването, токсините, замърсяването, алергените като глутен и други, също водят до възпаления.

Ако имате синузит, мигрена, алергии, астма, колити, артрити, наднормено тегло, акне или кожни проблеми — повода за всичко това е съществуване на инфектиране в тялото ви. Изследванията, свързани със затлъстяването, дефинират възпалението като главен извършител за трупане на килограми, изключително при нарушена функционалност на панкреаса и нарушен баланс в кръвната захар.

Скорошно проучване откри, че мастните кафези, като се изключи че секретират хормони като лептин, който понижава апетита, естроген, кортизол и тестостерон, създават и възпалителни молекули. Предизвиканото инфектиране от тях води до повече мастни кафези, това води до повече възпаления, като се образуват разнообразни възпалителни гнезда в тялото и се визира цялостното му действие.

Често мастните кафези към кръста, са най-големият източник на инфектиране. Когато консумираме храна, храната диктува на клетките и на тялото безусловно дали да натрупа, дали да отслабне, дали да разпали инфектиране и други

Когато се храним редовно със захар, наситени мазнини или доста калории от рафинирани артикули, мастните кафези създават възпалителна молекула, която се назовава „ израстък некрозис фактор алфа “. Тя забавя метаболизма и предизвиква струпване на килограми.

Науката към този момент е разкрила и кои са методите да се противодейства на тези възпаления.

Зеленчуците, плодовете, зеленолистните зеленчуци, омега-3 мазнините, варивата и зърнените култури (заради фибрите), всички те се подреждат на първите места в битката с възпаленията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР