Какво е общото между Бургас и Сингапур и как Петьо

...
Какво е общото между Бургас и Сингапур и как Петьо
Коментари Харесай

Кои са младежите от Burgas Free Tour, показващи градската магия на туристите

Какво е общото сред Бургас и Сингапур и по какъв начин Петьо Пандира се е справял с лакомите гларуси, ще разберете от разходката Дея, Даная и Георги

Какво е общото сред и Сингапур, за какво в дребната работилничка за постери, намираща се в, са употребявали боза вместо лепило и по какъв начин бургаският зевзек се е справял с лакомите гларуси…

Отговорите на тези и други въпроси разкриват младите доброволци от Burgas Free Tour , които към този момент шест години провеждат безвъзмездни туристически обиколки из най-емблематичните забележителности на Бургас.

Магията на града оживява пред погледа на родни и задгранични туристи, до момента в който улисани слушат завладяващи истории и градски митове, свързани с Часовника, Общината, Компаса, арката на Свети Николай, Грамофона и така нататък Беседите се организират на три езика – български, британски и немски, а в обиколките са взели участие хора от целия свят - от Австралия до Съединени американски щати.

Инициатор на концепцията за Burgas Free Tour е Георги Георгиев, който е роден и израснал в. От дядо си е чувал вълнуващи разкази, свързани с града – някои същински, а други толкоз невероятни, че звучат като приказка. Още от дребен желае да показа тези истории със света и търси метод по какъв начин те да доближат до повече хора. Така преди 6 години се ражда Burgas Free Tour.

„ Поинтересувах се и открих този формат, който е известен в международен проект, само че в Бургас липсваше. Нашите доброволци са в сърцето на тази организация, провеждането на ежедневните обиколки. Това, което ни стимулира най-вече е, че няма кой да го направи “ , споделя Георги пред Флагман.бг.

През последните две години интензивно присъединяване в Burgas Free Tour взимат Дея и Даная. Двете девойки са десетокласнички в Немската гимназия и признават, че ежедневното другарство с задгранични туристи е най-хубавата процедура за тях.

„ Немските туристи се впечатляват най-вече от Морската градина, тъй като там е най-приятно “, споделя усещанията си Дея.

„ Като цяло чужденците се впечатляват най-вече и от Етнографския музей, тъй като там ги срещаме с нашите обичаи и просвета и им демонстрираме нашите национални танци “, д обавя Даная.

Една туристическа обиколка продължава приблизително към два часа, като минава през централните улици „ Александровска “ и „ Богориди “, обхващайки Часовника, Общината, Безистена, Компаса, Тройката, Грамофона и други Началото на Сезон 2023 бе обещано на 18-и юни, а от 1-и юли туровете се организират всекидневно, като сборният пункт е при Часовника от 10:00 часа.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО:



 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР