Какво е : наистина ли е ефективно средство за запазване

...
Какво е : наистина ли е ефективно средство за запазване
Коментари Харесай

Какво е натурална козметика и защо все повече хора я предпочитат?

Какво е: в действителност ли е дейно средство за опазване на хубостта и здравето на кожата, или е просто добре премислен маркетингов трик?

Основната характерност на естествената козметика е, че тя се състои от най-малко 80% органични артикули. Този факт я прави доста по-предпочитана в сравнение с всякаква друга козметика.

Естествената козметика съвършено овлажнява и подхранва кожата, покачва нейните защитни функционалности, отстранява следите от пигментация и предотвратява появяването на ранни бръчки.

Да, се оправя с някои проблеми доста дейно, а някои по-лошо. Но тук също би трябвало да вземете поради следния миг: един и същи проблем може да бъде решен по разнообразни способи, а потреблението на естествена козметика е прието за най -хуманното. В последна сметка естествените съставки се борят със самите аргументи от вътрешната страна, за разлика от синтетичните, които дават единствено лекомислен резултат.

Докато стандартната козметика, която съдържа силикони, парабени и други синтетични добавки, най-често просто маскира несъвършенствата и основава тип на здрава кожа, потреблението на естествена козметика има удобен резултат върху кожата и води до нейното укрепване.



Обяснението е просто: естествените съставни елементи, присъстващи в естествената козметика, провокират естествени регенеративни процеси, а кожата сама се отървава от разнообразни проблеми.

Това не е единственото преимущество на натуралната козметика, което я прави по-предпочитана,а точно:

- нежно влияе върху кожата, без да нарушава киселинно-алкалния баланс;

- не съдържа рискови вещества;

- подобаващ за хора от всички възрасти (дори новородени).

Каква е разликата сред натуралната козметика и органичната

Много елементарни консуматори не схващат по какъв начин естествената козметика се разграничава от органичната. Но за експертите разликата сред тях е забележителна.

Козметиката се смята за естествена, в случай че се състои от 80% или повече органични съставни елементи. Останалите 20% са помощни субстанции, нужни за основаване на подобаваща консистенция, гъвкавост и мирис на продукта.

Органичната козметика не е просто потребление на естествени запаси, а специфична философия, която допуска почитание към всички живи същества и към природата като цяло. Съставките за био козметика се отглеждат в екологично чист регион и без потребление на химически торове. Органичните опаковки са направени от рециклируеми материали, а самата козметика не поврежда нито едно животно на Земята.

Тоест естествената козметика може да съдържа скотски мазнини (в края на краищата те са естествени) или пчеларски артикули.

Като край... Доста легенди към натуралната козметика се тиражират и в интернет пространството, тъй че е добре да знаете истината за тях:

- Срокът на валидност на естествената козметика е доста къс. – Не е истина, срокът е задоволително дълъг, с цел да имате време да оползотворите продукта.

- Цената на козметиката, създадена от естествени артикули, е доста висока.  – Не е истина, цената нормално е изцяло налична.

- Естествената козметика изисква специфични условия за предпазване. – Не е истина, рекомендациите за предпазване не са повече от тези за другите типове козметика.

- Можете да извършите своя лична козметика от естествени съставки вкъщи. – Частично правилно. Възможно е, само че сигурно експертите в региона ще се оправят по-добре.

Изборът на натурална козметика е в действителност чудесно решение, тъй като с нея ще се погрижите освен за хубостта, само че и за положителното си здраве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР