Какво е ментална енергия и как да я поддържаме на

...
Какво е ментална енергия и как да я поддържаме на
Коментари Харесай

Какво е ментална енергия и как да я поддържаме на високо ниво

Какво е ментална сила и по какъв начин да я поддържаме на високо равнище – всички разбираме думата „ сила “ във физически смисъл. Най-вече изпитваме възприятието, че имаме доста сила от време на време, а от време на време ни липса всякаква сила. Но физическата сила е доста друга от умствената. И по този начин, какво е умствена сила ?

Психичната сила е въодушевление и мярка за готовността да се подхващат когнитивни задания. Когато изпитвате обилие от умствена сила, ще се чувствате стимулирани, ефикасни и фокусирани, когато се справяте със ежедневните задания. Най-вероятно ще чувствате, че можете да поемете повече и да имате способността да се хвърлите в обстановка, без да изпитвате стрес или тревога.

За страдание обаче в несъразмерната претовареност на актуалното общество може да се свържете повече с чувството за липса на психическа сила. Най-вероятно сте в обстановка, в която жонглирате с доста задания, работата е сложна и домашният живот е прочувствено уморителен. Това е чувството за липса на умствена сила. Може да сте се чувствали на прага на прегарянето и да сте отсрочили част от дилемите. Или пък сте имали възприятието, че просто нямате способността да поемате по-емоционални или когнитивни задания.

Трябва да се справите с неналичието на умствена сила, преди тя да се трансформира в психическо безсилие! Нека да разгледаме признаците на психическо безсилие и вредите, които ще се стоварят върху вас.

Признаци на психическо безсилие – какво е ментална сила и по какъв начин да я увеличим

Ето психическите, физическите и поведенческите признаци на безсилие:

@ Психични признаци

  • Депресия
  • Тревожност
  • Липса на мотивация
  • Затруднено съсредоточаване
  • Гняв

@ Физически признаци

  • Главоболие
  • Болки в тялото
  • Промяна в апетита
  • Загуба или наддаване на тегло
  • Повишена заболяваемост

@ Поведенчески признаци

  • Лошо показване на работното място
  • Социално отдръпване
  • Невъзможност да се съблюдават задължения
  • Увеличено взимане на болнични от работа

Признаците на психическо безсилие са много нежелани и би трябвало да повторите смисъла на поддържането на умствената си сила и да му обърнете уместно внимание.

Как да поддържаме високо равнище на психическа сила – какво е ментална сила и по какъв начин да я увеличим

Поддържането на умствената сила зависи от метода. Не постоянно можем да направляваме обстановката или броя на дилемите, които имаме в избран миг от времето. Въпреки това, ние можем да направляваме по какъв начин управляваме и поддържаме нашето психологично здраве и психическа сила в този миг. Както нашата физическа сила може да се поддържа посредством разнообразни способи, същото важи и за нашата умствена сила.

Сега дано да разгледаме някои от потребните способи, които могат да ни оказват помощ да поддържаме високо равнище на умствена сила, започвайки от през днешния ден:

1.Да получаваме задоволителен за нас сън

Сънят може да звучи като най-очевидния способ за поддържане на високото равнище на умствена сила и това е по този начин, той е доста значим. Съществуват два стадия на съня, REM (бързо придвижване на очите), който е стадият на съня, когато сънувате, и Non-REM .

Non-REM сънят може да бъде разграничен на три стадия, като последният стадий е бездънен сън. Етапът на дълбокия сън е мястото, където учените считат, че тялото ви се обновява и възвръща, а също и стадият, който е най-съществен във връзка с поддържането на сила.

Има доста способи, по които можете да създадете добра хигиена на съня. Те включват време, надалеч от устройствата преди сън, прекъсване на приема на кофеин няколко часа преди да планирате да заспите и лягане едновременно всяка вечер.

Как да увеличим дълбокия сън – препоръки и преимущества

2. Да структурираме деня си

Структурирането на днешния ден може да се отнася както за вашия персонален живот, по този начин и за професионалния ви живот. Ключът е да се даде приоритет на значимите задания, тъй че в случай че ви свърши времето, да сте в сигурност със знанието, че те са изпълнени. Ако не извършите това, тогава сте изложени на риск да се преуморите, да останете на работа до късно или да правите домашен задания до късно вечерта.

Вкъщи това може да е първото измиване или нареждане на къщата, преди да седнете, с цел да се отпуснете. По време на работа можете да запишете лист със дилемите си за деня и по-късно да ги изброите от най-високия приоритет до най-ниския.

Можете да маркирате всяка задача, до момента в който вървите. След това всички незавършени задания могат да бъдат трансферирани на идващия ден. Освен това, в случай че ви свършва времето, ще знаете авансово и можете да делегирате предпочитаната работа, с цел да сте сигурни, че това е приключено в точния момент.

3. Да се храним добре

Доброто пълноценно хранене е значимо както за физическото, по този начин и за психическото здраве. Храненето с добре и някои храни може да спомогне за паметта, концентрацията и фокуса и по този метод да ви помогне да поддържате висока умствена сила.

Нека да разгледаме някои храни, които могат да създадат това:

  • Пълнозърнести храни – могат да подобрят концентрацията и фокуса, защото обезпечават устойчиво доставяне с сила през целия ден.
  • Боровинки – могат да засилят краткосрочната памет, защото съдържат защитни съединения, наречени антоцианини.
  • Касис – може да понижи тревогата и напрежението, защото съдържа витамин С, за който се счита, че покачва умствената пъргавост.
  • Тиквени семки – могат да подобрят паметта и да покачат настроението, защото са богати на магнезий, витамини от група В и триптофан, които се считат за значими в серотонина. Серотонинът е химикал, който има позитивно влияние върху настроението.

4. Да вземем малко чист въздух

Излизането навън може да има оздравителен резултат върху психологичното здраве. Не е нужно да извървите 10 км пешком, с цел да извлечете изгодите. Най-обикновеното излизане в градината, разходка в провинцията или бърза разходка до магазина може да има позитивен резултат върху умствената ви сила.

Изследванията демонстрират, че прекарването на време навън може да облекчи тревогата и депресията . Освен това, разходките предизвикват релаксацията и може да подобрят увереността и самочувствието.

5. Да създадем отмора

Вземането на честа отмора, без значение дали сте на работа или изпълнявате някаква задача, може да поддържа високо равнище на умствена сила и да се фокусирате, когато е належащо. Почивката може да включва нещо толкоз просто, като да се отдалечите от компютъра си и да измененията ситуацията за няколко минути. Или пък като отидете да си извършите чаша чай или да излезнете за обяд на открито, вместо да останете в офиса.

Тази смяна на ситуацията трансферира мозъка ви от задачата, освежава го и ви зарежда с сила. След това може да се фокусирате доста по-добре и задачата да се извърши по най-хубавия метод, без умствена отмалялост.

6. Да упражняваме мозъка си

Предизвикателствата на мозъка вършат за мозъка ви това, което упражненията вършат за тялото ви. Физическите извършения могат да подтикват вашата физическа сила, тъкмо както упражняването на мозъка ви може да подтиква вашата умствена сила.

Има доста способи да упражнявате мозъка си, в това число:

  • Упражненията за трениране на мозъка могат да подтикват мозъка и също по този начин да покачат интелигентността.
  • Научете нещо ново, с цел да създадете нови провокации за мозъка си.
  • Общуването може да подтиква голям брой области на мозъка. Масивът от действия, участващи в социализиране, ангажира разнообразни области на мозъка с всяка активност.
  • Четете колкото е допустимо повече.

7. Да медитираме

Изследванията на медитацията демонстрират, че имат доста изгоди за мозъка. Такива изгоди включват възстановяване на мозъчната функционалност и енергийните равнища.

Едно такова изследване откри, че практикуването на медитация единствено за 25 минути дневно може да обезпечи този подтик. Това е по този начин, тъй като е открито, че медитацията освобождава ендорфини и усилва притока на кръв към мозъка. Когато медитирате, вие фокусирате вниманието си върху дишането си и задачата е да премахнете ангажираността на мозъка и мислите си. Това обезпечава по този начин нужната отмора на мозъка ви, като по този метод покачва равнищата на вашата умствена сила.

Финални мисли

За страдание, неналичието на умствена сила е постоянно срещано събитие при доста хора и вероятно се усеща по-често, в сравнение с чувството за високо равнище на сила. След като забележите признаците на липса на умствена сила, е време да предприемете дейности, преди тези усеща да се влошат и да се трансфорат в психическо безсилие.

Добрата вест обаче е, че има съществени стъпки, които можете да предприемете, с цел да поддържате високо равнище на умствена сила. Това е също толкоз значимо, колкото поддържането на високо равнище на физическа сила. Тези стъпки могат да бъдат включени във вашето всекидневие с минимални старания.

Яжте добре, спете добре, подишайте чист въздух, вземете отмора, предизвикайте мозъка си, структурирайте деня си и медитирайте – толкоз е просто.

Какво е мозъчна мъгла – за какво се случва и по какъв начин да я преодолеем

Какво е мозъчна мъгла – има няколко фактора, които могат да допринесат за мозъчната мъгла. За задачите на тази публикация няма да обсъждаме по-специално един от тези фактори (психичните разстройства), защото би станало много обширна тематика. По-скоро ще се съсредоточим върху елементарния човек в обществото и провокациите, пред които може да се изправите по…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР