Какво е медиация е тема в поредицата събития Среща-разговор с…“,

...
Какво е медиация е тема в поредицата събития Среща-разговор с…“,
Коментари Харесай

Какво е медиацията обсъждат възпитаници на катедра Етнология в ПУ

Какво е медиация е тематика в поредицата събития " Среща-разговор с… “, а последната от срещите е през днешния ден, 31 юли, от 18:00 ч. В нея ще вземат участие обществени посредници, ученици на катедра " Етнология “ в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “, които ще споделят какъв е техният опит с медиацията и какво е нужно, с цел да си посредник през днешния ден.  

Разговорите в Дома на техниката имат за цел да разпространяват какво в действителност е медиация и по какъв начин се развива тя в България? Какво значи да медиираш, да си посредник? Дали това е специалност или задача или и двете? Какво прави този посредник и по кое време може да бъде потърсен? Търсят ли го изобщо? 

Организатори са " Асоциация за просвета, етнология и антропология " Медиатор “ “, които през месец юли организират серия от срещи-разговори на тематика медиация. До момента са минали три от срещите, в които тематики на полемики са били: " Кой е посредник? “, " Какво е медиация? “, с посетител доцент Меглена Златкова, началник на университетската стратегия " Социална медиация и връзка “ във Философско-историческия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “. 

АКЕА " Медиатор “ провежда поредност от събития, като тематичните " Срещи-разговори “ са свързани с антропологията и тематики, които имат връзка с всекидневието ни, с разнообразни настоящи публични тематики, трендове, желания. Освен тях, сдружението организира сетивни лаборатории " Усещане за град “, ориентирани към експериментирането с разнообразни сетивни и сензорни похвати за опознаването на пространства, места, хора, хрумвания, проблеми и научаването на нови умения за насочване, резултат от задълбочена изследователска работа на обществения антрополог Мария Славчева, докторант към катедра " Етнология “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР