Какво да ви кажем, денят става малко по-различен със сирене

...
Какво да ви кажем, денят става малко по-различен със сирене
Коментари Харесай

Печено сирене Камембер със сос от нар

Какво да ви кажем, денят става малко по-различен със сирене Камембер на масата - предястие за специфични мотиви, с което ще впечатлите всички

Необходими Продукти

● сирене камембер - 250 г кръгла плочка
● зехтин - 2 - 3 капки
● мента - свежо клонче за декорация

Сос от нар


● нар - 280 - 300 г зрънца (от към 2 - 3 немного огромни плода)
● захар - 4 - 5 с.л.
● вино - 2 с.л. розе
● лимонен сок - 2 - 3 капки

Начин на подготвяне

Извадете сиренето от хладилника, с цел да престои на стайна температура, до момента в който приготвяте соса. Правим това, тъй като след това ще го запечем на мощен огън за малко и в случай че е студено, няма да има време да се стопли от вътрешната страна и да се разтече, както би трябвало, а и не би разгърнало по този начин добре аромата си.

Сложете в блендер да се смелят зрънцата от нар, по-късно прецедете през фина цедилка, отстранявайки твърдите късчета от семките.

Гъстият сок от нар смесете със захарта и виното розе. Поставете на котлона при сдържан до слаб огън да се вари и редуцира за към 10-15 минути, или до момента в който се сгъсти. Накрая капнете малко лимонен сок и разбъркайте.

Сиренето Камембер би трябвало да запечете директно преди сервиране.

Загрейте на мощен огън тиган с незалепващо покритие и го намазнете с малко зехтин. Сложете плочката сирене върху нагорещената повърхнина и печете за малко до златист тен.

Внимателно обърнете с шпатула, с цел да се запече и от другата страна.

В плато сложете две лъжици от соса от нар и ги разпръснете във форма на кръг, малко по-голям от диаметъра на сиренето. Поставете ароматния Камембер в кръга, а от горната страна залейте с останалия сос.

Украсете със свежо клонче мента и поднесете изисканото предястие топло.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР