Какво да правите, за да станете един по-щастлив човек? Каква

...
Какво да правите, за да станете един по-щастлив човек? Каква
Коментари Харесай

7 прости неща, които ще ви направят по-щастлив човек

Какво да вършиме, с цел да станете един по-щастлив човек? Каква е тайната мистерия на щастието? Има ли магическа пръчка, с която да реализираме цялостно благополучие? Дали нашето благополучие е шареният път, по който вървим или е последна дестинация? Всички знаем, че животът не е единствено цветя и рози. Ще има компликации, отчаяние, битка, само че ще има метод да го подобрим.

Според цитата: „ Животът не е належащо да бъде съвършен, с цел да е прелестен “, можете да се радвате на всеки миг от вашия живот.

Тук ви предлагаме лист с лесни привички, които да прилагате всеки ден, за реализиране на благополучие. Повтаряйте ги всеки ден, непрекъснато и те ще се трансфорат в част от живота ви. Само вие сте виновни за това. Това е истината за вашето благополучие!

 7 елементарни неща, които ще ви създадат по-щастлив човек

Ето 7 елементарни неща, които ще ви създадат по-щастлив човек:

Направете си утринна рутина

Всяка заран изключвате по 10 пъти алармата, незабелязано губите време и се лутате из къщата да търсите облекла и ключове. Накрая бързо изпивате кафето си и стремително се втурвате в новия ден. Този сюжет не е добър за никого и прави неприятна услуга на вашето здраве.

Измислете си утринна рутина, с която да стартирате деня. Така ще може да контролирате всичко и няма да се суетите преди работа и да закъснявате.

 7 елементарни неща, които ще ви създадат по-щастлив човек Снимка: https://www.pexels.com/

Ограничете слушането на вести

Макар че желаете да бъдете осведомени, не се включвайте в непрекъснатия поток от новинарски излъчвания. Това може да провокира безпокойствие, стрес и тревога.

Добре е да сте осведомени за проблемите по света, само че единствено в рационални граници и да слушате единствено това, което в действителност е значимо за вас. Изберете специфичен новинарски канал и определете време, в което да се информирате за протичащото се. Ако усетите, че новините ви заливат, излезте на разходка на открито. Чувствайте се свободни да живеете живот без вести!

 7 елементарни неща, които ще ви създадат по-щастлив човек Снимка: https://www.pexels.com/

Намалете времето пред екрана

Всяка заран и вечер стоим дълго пред екрана на телефона си. Навсякъде в живота ни има екрани, с които работим – преносим компютър, тв приемник, таблет. Не можем да останем и за минута без тях.

Но дружно с улеснение, те основават и доста грижи за нас. Ставаме тревожни, изолирани, депресирани. Излагането пред екраните нарушава съня ни, пораждат проблеми с очите.

Опитайте да оставите телефона без да го гледате за 10 минути и последователно увеличавайте времето. Това ще ви направи по-свободен и по-щастлив човек.

Водете смислени диалози

Изкуството на дълбоките диалози наподобява към този момент отмина и никой сега не владее изкуството да разисква хрумвания, да споделя истории, да предава човешката мъдрост в полемика.

Воденето на смислени диалози ще ви даде прелестно чувство за нематериалност, извисеност и цел.

Ако съумеете да се издигнете оттатък ежедневните, банални диалози до висотата на един интелигентен диалог, ще се почувствате по-съпричастен, по-разбиращ и по-щастлив човек.

 7 елементарни неща, които ще ви създадат по-щастлив човек Снимка: https://www.pexels.com/

Учете нови неща

Балансът в всекидневието е доста значим. Заедно с повтарящите се действия, би трябвало да включвате и неща, които са нови за вас:

-да изпробвате нова рецепта

-да прочетете книга от чужд създател

-да гледате клипче в Youtube за природата

-да се научите на ръкоделие

-да научите нова техника на изобразяване

Не е нужна да се записвате да учите още веднъж, а да започнете с дребни неща. Важното е да излезете от зоната си на комфорт, да предизвикате себе си, да активизирате мозъка си.

Всяко научено ново нещо провокира възприятие на горделивост у вас и така  се основава позитивна връзка с мозъка. Така, до момента в който учите нови неща, до момента в който се усъвършенствате, вие се чувствате добре. Това ще ви направи по-щастлив човек!

Практикувайте хранене с внимание

Този метод на хранене носи единствено изгода за вашето здраве. С деликатно хранене вие съпреживявате всеки миг от тази скучна активност и може да я превърнете в източник на цялостно благополучие.

Бъдете съсредоточени, насладете се на всяка хапка, усетете всички усети, използвайте всички сетива – аромат, усет, досег. Оценете и се зарадвайте на всеки цвят, текстура и усет на вашата храна. Превърнете я в източник на благополучие!

Когато започнете да се храните постепенно, да се наслаждавате на храната, не се разсейвате – ще почувствате задоволство. Ще почувствате цялата обич, с която е приготвена храната.

 7 елементарни неща, които ще ви създадат по-щастлив човек Снимка: https://www.pexels.com/

Празнувайте дребните победи

В непрестанното преследване на огромни достижения, забравяме за цената на дребните победи.

Обърнете внимание на вашите дребни достижения, които вършиме всеки ден. „ Малки победи “, само че с огромен резултат!

-Прочетена книга

-Добра подготовка

-Запознанство

Наградете се за всяко малко достижение във вашия забързан ден. Спрете да бягате след огромната цел! Това ще ви направи нещастни.

Променте метода си, оценете всяко малко нещо, което сте създали през днешния ден и се насладете на красивото пътешестване, а освен на далечната дестинация.

 7 елементарни неща, които ще ви създадат по-щастлив човек

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР