Какво да правим, ако банкомат глътне картата ни? Тази ситуация

...
Какво да правим, ако банкомат глътне картата ни? Тази ситуация
Коментари Харесай

Какво да правим, ако банкомат глътне картата ни?

Какво да вършим, в случай че банкомат глътне картата ни? Тази обстановка не е необичайност у нас, като се има поради, че българинът постоянно употребява услугите на банкомат. А броят на устройствата на 100 хиляди души е над междинния за Европейски Съюз.

Случвало ли ви се е при изтегляне на пари от банкомат устройството да „ глътне “ банковата ви карта? Тази обстановка не е необичайност у нас, като се има поради, че българинът постоянно употребява услугите на банкомат, а броят на устройствата на 100 хиляди души е над междинния за Европейски Съюз.
Различните са аргументите, заради които пластиката бива „ глътната “.Ако сте не запомнили пин кода си и извършите три следващи неверни опита да го въведете, тогава устройството прибира картата.Ако тя е с изминал период на валидност, също ще остане в банкомата.При състояние че се забавите да приберете картата си, откакто сте теглили пари, банкоматът я „ гълта “, смятайки я за забравена.
Съществува вид и устройството просто да е развалено и по тази причина да „ прибира “ пластиката.

Опитайте да натиснете бутона за отвод на интервенцията, който нормално е обагрен в алено. Ако това не проработи, се свържете с банката ви, обяснете обстановката и изчакайте указания.

По протокол картата ви ще бъде блокирана, като можете да изчакате да си я получите назад, което лишава време, или напряко да заявите нова карта.

В тази обстановка можете да влезете в банката и да си поиската картата. Ако клонът е на обслужващата ви финансова институция, ще ви изискат документ за идентичност и ще би трябвало да подпишете формуляр.

Служителите на банки, на които не сте клиент, обаче не са длъжни да върнат картата ви и може да откажат да го създадат.

В подобен случай би трябвало да се свържете с банката издател, с цел да блокира пластиката и още веднъж – да изчакате да си я получите назад или да си извадите нова.

При всички положения, откакто бъде арестувана от устройството, картата ви е блокирана.

За да можете да я употребявате още веднъж, би трябвало да уведомите банката си, с цел да бъде разблокирана, даже и когато сте я взели сами назад.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР