Какво да очакваме след година, изпълнена с климатични бедствия като

...
Какво да очакваме след година, изпълнена с климатични бедствия като
Коментари Харесай

Какво ни очаква след година, изпълнена с климатични бедствия?

Какво да чакаме след година, изпълнена с климатични бедствия като наводнения, рискова суша и горещи талази?

През 2022 година станахме очевидци на много сходни феномени, съобщи Агенция Франс Прес.

Отминаващата година беше измежду най-горещите в историята. Тя беше изпълнена с рискови горещи талази, интензивни дъждове, наводнения, суша, сподели Робер Вотар, шеф на института „ Пиер-Симон Лаплас “, профилиран в проучвания на климата. 

Серията от рискови събития демонстрира повишаването на пагубния отпечатък, породен от стоплянето на планетата. Това се случва от Нигерия до Пакистан. Именно в Пакистан съвсем 33 млн. души бяха наранени от рискови дъждове, наводнения и свлачища.

В Европа беше записано най-горещото лято от началото на климатичните измервания . Избухнаха големи горски пожари. Реките пресъхнаха, а реколтата беше застрашена.

" За страдание това е единствено началото " , сподели Робер Вотар. 

As the world deals with the impending effects of climate change, it's important for companies to start doing their part.

Taking action to reduce your climate impact doesn't have to be difficult. Launch your Action Innovation Challenge today on us:
— Potential (@PotentialCom)
Климатичната конференция КОП28, която би трябвало да се организира след една година в Дубай, ще бъде идващ стадий в упоритостите да се редуцират газовите излъчвания и резултатът на сярата, сподели Харджит Сингх от интернационалната неправителствена организация „ Климатична екшън мрежа “ („ Climate Action network “). Тя упорства за финансова помощ от богатите към по-бедните страни за подкрепяне на енергийния преход.

Според Лоранс Тюбиана, която е измежду архитектите на Парижкото съглашение от 2015 година, на срещите КОП би трябвало да се приказва за другите аспекти на казуса с петролния и газовия бранш, както и за възможните финансови контрибуции. Тази тематика предвещава напрежение, защото ОАЕ са измежду най-големите експортьори на нефт в света, сподели Тюбиана.

Срещата КОП28 ще бъде и опция да се ревизира свършеното от страните по отношение на поетия ангажимент за ограничение на световното стопляне до 2 градуса по Целзий и даже до 1,5, в случай че е допустимо . Тази граница наподобява труда удържане, защото актуалните траектории демонстрират доста по-високи стойности. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР