Какво би се случило, ако изведнъж хората спрат да правят

...
Какво би се случило, ако изведнъж хората спрат да правят
Коментари Харесай

8 причини да правим секс всеки ден

Какво би се случило, в случай че внезапно хората спрат да вършат секс? Учени настояват, че резултатите от продължителното самоограничение напълно не са безобидни. Сред тях са намалена централизация, неприятно въодушевление, загуба на рефлекси, отмалялост, даже нараснал риск от сърдечни проблеми. И дават осем аргументи да вършиме секс всеки ден:

1. Тренировка за сърцето

Редовният секс е една от най-ползотворните " тренировки " за сърцето. " Сексът освен е отлична кардио подготовка, само че преди и по време на половия акт се отделят хормони със предпазен резултат за сърдечносъдовата система ", отбелязва кардиологът Фон Борщел.
Прочетете още
2. Силна имунна система

Редовният секс усилва броя на имунните кафези в тялото, които се борят с външни микроби, като създават антитела IgA (имуноглобулин А).

3. Мозъкът действа по-добре

Сексът кара мозъка да действа по-добре. Учени откриха, че двойките, които вършат секс всеки ден, ускоряват шанса за напредък на нервните кафези в мозъка. Влюбването и първите любовни връзки също подтикват мозъчната активност.

4. Дълъг и пълностоен живот

Съществува потвърдена връзка сред качествения секс и продължителността на човешкия живот, разкрива сексологът доцент доктор Румен Бостанджиев.

Двойките, които имат пълноценна връзка и добър полов живот, живеят 5-10 години по-дълго, освен това в доста по-добро здраве.

5. Здрав и спокоен сън

Сексът е най-хубавият лек против безсънието. Интимните милувки преди лягане обезпечават спокоен и пълностоен отдих.

6. По-малко стрес и повече щастливи моменти

Сексът лекува, релаксира, удължава живота, пази ни от стрес и освобождава ендорфини, които ни вършат по-щастливи. Освен това сексът ни успокоява и носи възприятието на задоволеност.

7. Сутрешният секс ободрява

Редовният секс заран е доста потребен за здравето както на мъжа, по този начин и на дамата. След утринен секс получавате солидна доза жизненост за целия ден.

8. По-малко болежка

Със секс поддържате салдото на естроген и тестостерон в организма, укрепвате тазовите мускули и пикочния мехур. Намалявате главоболието и болките в гърба.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР