Каквито и да е договорки със Запада - явни или

...
Каквито и да е договорки със Запада - явни или
Коментари Харесай

Журналистът Григор Лилов: Действията на Путин означават война на Балканите и нова цел - превземане на Молдова

Каквито и да е сделки със Запада - очевидни или секрети, в случай че даже се реализиран, също ще бъдат заровени. В определения от Путин миг.

Ако Западът се ограничи с познатата политика на лимитирани и частични наказания за обособени лица и компании, това значи, че е дал картбланш на Путин да разпали след няколко години европейска и международна война.

Това значи, че западните политици са същите недоразумения като тези преди време в Мюнхен, които парафираха експанзията на Хитлер.

Това значи до няколко години загуба на стратегическата победа в Студената война най-малкото поради колебливост. Това значи идна напълно скоро война на Балканите на територията на някогашна Югославия, включително и Македония.

Това значи с безспорна сигурност и огромна европейска, а може би и международна война за Прибалтика и България в период единствено до няколко години.

По тертипа на Хитлер Кремъл си го разгласи публично с ултиматума от декември: желаеме своя зона от половин Европа и пръждосване на НАТО от нея. Това е тактиката на Кремъл, политиката му и тя ще се организира поредно и праволинейно с непрестанен шантаж от всеки държател зад тези крепостни стени.

Ако обаче западните политици и властови фактори са на място, ще изискат от Путин неотложно евакуиране на съветските войски от украинската граница и от окупираните сепаратистки региони в пай период. До осъществяването на това условие ще спрат всякаква дипломация с Кремъл и ще се приготви въвеждането на огромни и всеобземащи наказания.

Стратегията на Путин в тази ситуация е да държи войските като щръкнал меч над Украйна, в случай че потрябва и месеци наред, до момента в който въпросът за най-суровите наказания не презрее и се не помни.

С въоръжен разбойник човек може сполучливо да договаря по един-единствен метод: също с извадено и заредено оръжие. А този разбойник схваща единствено езика на силата. И знае, доста добре знае и се опасява, че е по-слабия.

Иначе цялата Украйна от дълго време щеше да е завладяна.

Следващата цел на Кремъл, още тази година - лятото или есента е завладяването на Молдов.

Чрез Приднестровието и основаната там 14 съветска войска. С помощта на съветския флот и армейски десанти. За да се отдели Украйна от тази посока и приготви откъсването на нейното черноморско крайбрежие от плътта й.

Времето за диплимация приключи. Дойде време зарешителни дейности. Путин го разбра. За Запада съм песимист!

Господ да е на помощ на всички нас!

Григор Лилов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР