Какви температури да очакваме през следващите дни и има ли

...
Какви температури да очакваме през следващите дни и има ли
Коментари Харесай

Идва циганското лято

Какви температури да чакаме през идващите дни и има ли към момента вяра за топли слънчеви лъчи?

" Дългосрочните прогнози са за изсъхнало време. Сутрешните температури ще бъдат ниски. През почивните дни се движат сред 7 и 12 градуса в източните региони и по Черноморието, където ще има повече облаци, следобяд ще бъдат сред 18 до 23 градуса. В началото на идната седмица утринните температури ще се намаляват сензитивно, изключително в Западна България. По високите западни полета има и условия за слани, а по поречията - за понижени видимости с мъгли ", каза синоптикът Петър Янков в студиото на .

Той заяви, че при започване на идната седмица ни чакат утринни температури сред 3 и 8 градуса, а следобяд - до 24 градуса. Времето ще бъде изсъхнало. Според синоптика през събота и неделя времето ще бъде уместно за високопланински туризъм. Гостът добави, че в събота по Южното Черноморие ще има преръмявания в утринните часове и забележителна облачност. В неделя в цялата страна времето ще бъде слънчево и топло.

" В дълготрайните прогнози настъпи изменение с по-стабилно време до края на месеца. От 26 октомври стартира циганското лято. До края на месеца то ще бъде в цялостната си мощ - ниски температури сутринта и високи температури - до 25 градуса, следобяд. Съвсем обикновено време като климатични информации за месеца ", уточни Янков.

Той посочи, че в дълготраен проект превалявания се чакат някъде в края на месеца. Синоптикът означи, че планинските първенци ще бъдат в бяла одеждa в края на месеца. По думите му мъгли се чакат в края на идната седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР