Какви са цените другаде в Европа?Потребителите в Германия трябва да

...
Какви са цените другаде в Европа?Потребителите в Германия трябва да
Коментари Харесай

Цените на храните в Германия ще продължат да поскъпват

Какви са цените другаде в Европа?

Потребителите в Германия би трябвало да се приготвят за в допълнение нарастване на цените на храните. В някои други европейски страни обаче е още по-скъпо. Особено огромни са разликите в цените на месото и алкохола.

Потребителите в Германия би трябвало да се приготвят за в допълнение повишаване на храните. Според изследване на института Ifo, съвсем всички търговци възнамеряват да покачат цените. Но това надалеч не е всичко. Очаквания за по-високи цени има и в останалите браншове от търговията на дребно. "Това значи, че към този момент темповете на инфлация евентуално ще останат високи ", изяснява ръководителят на икономическите проучвания на Ifo Тимо Волмершаузер, представен от.

Как е в другите страни?

Въпреки нарасналите в Германияцени, в доста други европейски страни питателните артикули и алкохолът са по-скъпи. Особено в тези, в които германците нормално обичат да почиват. "Сред всички проучени европейски ваканционни дестинации ценовото ниво е най-високо в Швейцария - приблизително с 54% по-високо от това в Германия ", оповестява Федералната статистическа работа. Използваните данни са от месец април.

В северноевропейските страни Норвегия (+42%) и Исландия (+40%) храната също е доста по-скъпа. В прилежаща Франция равнището ѝ е сравнимо (+1%), както и в Австрия (+2%). Храната е изключително евтина в Полша и Унгария. В Полша тя е с 30% по-изгодна, в сравнение с в Германия. А в Унгария - с 17%.

Особено огромни са разликите при цената на месото. В Швейцария месото е два пъти по-скъпо, в сравнение с в Германия. В Норвегия - с една четвърт по-скъпо, а в Люксембург - със 17%. Във Франция (+4%) и Австрия (+1%) месните артикули са единствено малко по-скъпи.

За сметка на това пък в обичаната на доста германци ваканционна дестинация Гърция месото е с 20% по-евтино. В Испания (-24%) и Португалия (-23%) също се заплаща по-малко, в сравнение с в Германия. Още по-евтино месото е в Хърватия (-30%).

Алкохолът в Германия е относително на ниска цена

Най-високо на ценовата стълбица за плодовете и зеленчуците е Норвегия - там те са с 34 % по-скъпи, в сравнение с в Германия. В Полша тези храни са с една трета по-евтини (-33%). Алкохолът също е по-скъп в множеството страни, в които германците избират да почиват. Единствените изключения от това вършат Австрия (-2%) и Унгария (-5%). В Северна Европа е най-скъпо. В Исландия алкохолът е доста по-скъпо - с цели 257%, а в Норвегия - с 217% нагоре. Нидерландия и Франция също са по-скъпи, в сравнение с Германия - надлежно със 17 и 16 %.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР