Какви са последните проучвания и статистики по темата? Ракът на дебелото

...
Какви са последните проучвания и статистики по темата?
Ракът на дебелото
Коментари Харесай

Това е симптом номер 1 за рак на дебелото черво, който хората пренебрегват, предупреждават лекарите

Какви са последните изследвания и статистики по тематиката?

Ракът на дебелото черво е смъртоносна форма на болестта – това е втората водеща причина за смъртни случаи от рак при всички полове – със признаци, които могат да бъдат прикрити и лесни за пропускане. Алиансът за битка с рака на дебелото черво пресмята, че 52 580 души ще умрат от рак на дебелото черво през 2022 година Още по-страшното е, че този тип рак може да не аргументи признаци първоначално, тъй че хората може даже да не осъзнаят, че го имат. Прочетете, с цел да разберете за един тънък признак, който лекарите споделят, че доста хора подценяват, и за какво споделят, че това е главен червен байрак, че би трябвало да се прегледате за тази смъртоносна болест.

Повечето типове рак на дебелото черво стартират като израстъци, наречени полипи

„ Ракът на дебелото черво и ракът на ректума постоянно се групират дружно, тъй като имат доста общи черти “, споделя Американското онкологично сдружение (ACS), обяснявайки, че множеството колоректални ракови болести стартират като тип напредък – прочут като полип – върху вътрешната обвивка на ректума и дебелото черво.

Не всички полипи стават рак, съгласно ACS. Полипите могат да бъдат аденоматозни (аденомите се смятат за предракови, защото от време на време се трансформират в рак); хиперпластични и възпалителни (те са чести, само че нормално не са предракови); сесилни назъбени полипи (SSP) и обичайни назъбени аденоми (TSA), които постоянно се третират като аденоми, защото имат по-голям риск от колоректален рак, споделя ACS.

Рискът от колоректален рак се усилва най- към този момент за една възрастова група

Докато рискът от колоректален рак се усилва с придвижване на възрастта, той се усилва при по-младите възрастни. „ От 90-те години на предишния век процентът на колоректален рак (който включва рак на дебелото черво и ректума) се повишава устойчиво измежду възрастните под 50 години “, оповестява Националният институт по рака (NCI). Все повече младежи също умират от този тип рак. „ Това бързо нарастване е изключително озадачаващо, защото процентът на колоректален рак е намалял фрапантно измежду по-възрастните хора – значително заради постоянните колоноскопии и по-ниските равнища на тютюнопушене “, написа NCI.

Улавянето на ранните предупредителни признаци за колоректален рак е от решаващо значение, без значение от възрастта ви, споделя Ева Шелтън, доктор, доктор по вътрешни заболявания в Brigham and Women’s Hospital и редактор на наличие за Mochi Health. „ Редовните прегледи – колоноскопия или фекални проби още на 45-годишна възраст и по-млади, в случай че има мощна фамилна обремененост – се предлагат за попречване на рак на дебелото черво “, изяснява тя. „ По принцип е добра концепция да се консултирате с вашия доктор, когато имате терзания или развиете нови признаци. “

Много хора подценяват този признак на рак на дебелото черво

Стомахът ви може да ви даде доста предупредителни сигнали, когато нещо не е наред със здравето ви. Някои от тези признаци могат да включват гадене и повръщане, ректално кървене, неприятно храносмилане и разнообразни типове болежка. Запекът и диарията могат да значат голям брой проблеми, само че като се има поради, че са толкоз постоянно срещани, елементарно могат да бъдат пренебрегнати.

Шелтън изяснява, че в случай че ракът визира метода, по който действа дебелото черво, той може да аргументи диария. „ Дебелото черво всмуква огромна част от водата при храносмилането и трансформира отпадъците от течност в изпражнения, тъй че когато това е нарушено, може да се появи диария “, споделя тя.

И макар че диарията може да е симптом на колоректален рак, запекът също може да бъде. „ Дебелото черво също е проход за изпражненията за излизане от тялото и когато има маса (рак), която го попречва, тогава пациентът може да има запек “, споделя Шелтън.

Други признаци и рискови фактори за рак на дебелото черво

Тъй като проблеми като диария и запек (както и други евентуални признаци на рак, като отичане на корема или неприятно храносмилане) са постоянно срещани, значимо е да знаете по кое време да се обадите на лекаря. „ Като цяло е добра концепция тези признаци да бъдат обърнати на вниманието на лекаря, когато са нови, повтарящи се, персистиращи макар домашните медикаменти и/или с неразбираема причина “, поучава Шелтън. „ Има няколко диагностични теста, които те могат да създадат, с цел да дефинират повода за техните признаци. “

Други рискови фактори за това заболяване включват избрани фактори за метода на живот като диета с ниско наличие на фибри и високо наличие на мазнини и положения като възпалителни болести, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Говорете с Вашия доктор за скрининг за рак на дебелото черво, в случай че изпитвате признаци, които ви тормозят.

Инфо: https://bestlifeonline.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР