Какви са част от ползите от пиенето на вода? Тя

...
Какви са част от ползите от пиенето на вода? Тя
Коментари Харесай

Нейно величество ВОДАТА

Какви са част от изгодите от пиенето на вода?

Тя е без цвят, без усет, без аромат и толкоз сме привикнали с нея, че от време на време не я виждаме, не я и оценяваме. Водата е на всички места към нас и вътре в нас. И е жива! Тя има невероятни свойства и учените не престават да я изследват и да откриват нови и нови обстоятелства за нея.

Животът на нашата планета се е зародил във вода, ние също сме заченати във вода и в първите 9 месеца, когато сме се развивали от дребна точица в утробите на своите майки, ние сме били 95% вода. След раждането си, като дребни пеленачета, нашите тела са се съставлявали от 85% вода. От този миг насетне, те постепенно и последователно губят от водното си наличие. Т.е. остарявайки, ние постепенно изсъхваме. Тялото на един възрастен е приблизително 70% вода (макар че моите проучвания демонстрират доста намаляване на тези параметри в последните години). А в тялото на индивида на напреднала възраст водата спада до 50%.   

Какви са част от изгодите от пиенето на вода?

•Водата има способността да ни зарежда с сила – 80% от силата ни идва от водата

•Тя контролира телесната ни температура – чудесно средства при висока температура

•Има обезболяващо деяние

•Спомага за изгарянето на мазнините и контрола на тежестта

•Участва в метаболизма  

•Храни ставите и ги прави по-подвижни

•Прави кожата красива и свежа

•Подмладява ни

•Има успокояващо деяние

•Разтваря 80% от токсините

•Спомага за постоянното изхождане

Колко вода ни е нужна?

Добрата вест е, че не можем да „ препием с вода “. Но пък има целесъобразни правила, които са минимумът, който ни е нужен. Някои споделят, че това е 1.5 л. дневно, само че това е в действителност абсолютният най-малко. Независимо дали сме пили през днешния ден вода или не, ние изхвърляме посредством отделителната система най-малко литър и половина. Т.е. толкоз са ни нужни, с цел да компенсираме загубата.  

Индивидуалните нужда за количество вода варират съгласно метода на живот и хранене, само че се смята, че те зависят най-много от килограмите. Т.е. нужни са ни по 30-40 мл. на кг тегло вода дневно. По мои наблюдения и проучвания, тази доза също не може да даде огромни промени, изключително в случай че към този момент имаме дехидратация. Т.е. следователно, по-добре да пием по 40-50 мл. на кг тегло.

Д-р Джозеф Меркола предлага да се пие още повече вода, като съгласно него няма никакви причини, че 1.5 л. дневно е задоволително въобще за който и да било. Според него дамите би трябвало да изпиват приблизително по 2.5 л. вода дневно, а мъжете по 3 л. и повече.

А има и една извънредно значима детайлност, която не трябва да пропущаме: с изключение на количеството, значими са и качествата на водата, която пием.

Ако до неотдавна, без никакви съмнения, ползвахме вода от чешмата, вярвайки, че тя е „ питейна “, то напоследък от ден на ден хора откриват, че водата от чешмата е нечиста, най-много с тежки метали и бактерии.  В доста случаи тя е хлорирана и даже осведомително нечиста, преминавайки наоколо до отходните канали.

Когато търсят опция на чешмяната вода, доста хора прибягват до използването на бутилирани води или на кани с филтър, само че и в двата случая има дефекти. Предлаганите в пластмасови опаковки води, постоянно съдържат хормоноподoбни субстанции (бисфенол А), които са канцерогенни и токсични, постоянно не се съблюдават условията за стерилизиране и филтриране на водата и при престоя на рафтовете е допустимо да се развият бактерии. От друга страна, каните с филтър пречистват по-едрите частици от водата и могат да я създадат да наподобява по-бистра, само че не отстраняват бактериите и токсините, които постоянно са там.

Качествата на дестилираната вода:

Методът на противоположната осмоза е най-сигурният способ за филтриране на водата. По този метод в нея не остават никакви други детайли, с изключение на водород и О2 – или чистата формула на водата – Н2О, както в миналото сме учили по химия. Разбира се, в природата водата в никакъв случай не съществува в тази чиста форма. В нея има от време на време минерали, които обаче не са в органична форма и могат при честа и постоянна приложимост да натоварят бъбреците и други витално значими органи. Световно известният нутриционист Пол Брег изрично предизвестява: „ Никога не пийте вода с неорганични минерали! “.

Счита се, че изцяло чистата вода може да измие минералите от организма и аз в моята процедура имам такива наблюдения. Първият ми сходен случай беше с жена, която приема калций като хранителна добавка и се храни здравословно, само че индикаторите й за костна компактност и съществуване на калций в организма не се променяха и все оставаха ниски. В инцидентен диалог стана дума, че тя употребява пречистваща система вкъщи си, която работи на правилото на противоположната осмоза. С нея освен си прави кафето и чая, само че готви и пие. След като стартира да си подготвя жива вода, незабавно се трансформираха индикаторите.

Как да си приготвим жива вода?

Терминът „ жива вода “ се употребява повече за чудотворна вода, която има вълшебни свойства. Други, назовават „ жива вода “ тази, която е от планински ручеи и извори. А трети, по този начин назовават даже домашната ракия… (в кръга на шегата, схваща се). 

Може би всички са покрай истината, само че за мен „ живата вода “ има следните качества:

•Чиста от бактерии и други патогенни организми

•Чиста от тежки метали, хормони и отрови

•Леко алкална (нормалното pH на кръвта е 7.4)

•Съдържаща органични минерали

•Наситена с негативни йони  

•Структурирана

•Да носи позитивна информация

Такава вода в действителност може да се откри в планинските ручеи и водопади, което е едно голямо благосъстояние. За нашето съвременно всекидневие обаче ние разполагаме със средства да си я приготвим сами. Имаме избор сред натурални средства, които можем да използваме вкъщи, да вземем за пример, коралови минерали, родопски зеолит и други

Ето и простичката формула за домашно приготвена жива вода: 

Дестилирана вода + коралови минерали/зеолит = жива вода.

Ако живеете в града и нямате опция да си цялостните вода от планински извор, можете да доведете природата вкъщи си! 

Елена Терзиева, нутриционист

www.elenaterzieva.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР