Какви действия ще бъдат предприети за спазване на екологичните норми

...
Какви действия ще бъдат предприети за спазване на екологичните норми
Коментари Харесай

Иван Белчев постави пред парламента въпроса за замърсяването на въздуха в Русе

Какви дейности ще бъдат подхванати за съблюдаване на екологичните правила към предприятията, източници на неприятните миризми на бакелит, разредител и моторни масла?

Депутатът от " Демократична България " Иван Белчев сложи пред Народното събрание въпроса за замърсяването на въздуха в Русе:

" В последните 10 години русенци още веднъж са подложени на замърсяване на въздуха и те усещат неприятни миризми, които дефинират като миризма на бакелит, идваща с ветровете от изток и миризма на разредител или мастило, идваща с ветровете от запад. Жителите на кв. Здравец в Русе постоянно се оплакват от миризма на моторни масла и са подложени на запрашаване от въглищен прахуляк от близкостоящ брикетен склад.

Сигнали за замърсяване на въздуха се получават през нощта или рано заран. В някои от обгазяванията миризмата на бакелит е съпроводена с раздразнение в гърлото и очите.

За жал чиновниците на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе не разполагат с огромен набор от мобилни сертифицирани измервателни уреди - газанализатори, термокамери, дрон с термокамера, сензори за химични съединения наоколо до евентуалните предприятия-замърсители и това пречи за законосъобразно издаване на актове за нарушавания, свързани с неприятни или нездравословни миризми.

В момента чиновниците на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе употребяват метода на органолептична инспекция - т.е. усещат миризмите със личното си подушване.

Нужна е задълбочена взаимна инспекция на органите на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Дирекция за народен строителен надзор посредством инспекцията за съблюдаване на изискванията в комплексните разрешителни и строителен контрол на предприятията-замърсители, източници на неприятни или нездравословни миризми. При съществуване на съществени нарушавания, замърсяващите околната среда действия да бъдат спирани до премахване на пропуските.

Във връзка с гореспоменатото, апелирам, да отговорите на следния въпрос:

Какви дейности ще бъдат подхванати за съблюдаване на екологичните правила към предприятията, източници на неприятните миризми на бакелит, разредител и моторни масла? "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР