Каква ще бъде официалната позиция на България по случая Скрипал?

...
Каква ще бъде официалната позиция на България по случая Скрипал?
Коментари Харесай

Каква ще бъде официалната позиция на България по случая Скрипал?

Каква ще бъде формалната позиция на България по " случая Скрипал "? Изненадващо водачът на Националния фронт за избавление на България Валери Симеонов излезе с позиция, че до момента в който няма доказателства за осъществено закононарушение по " случая Скрипал " , България не би трябвало да взема страна.
 
Според него позицията на страната ни би трябвало да бъде избрана след съгласуването й сред съдружните сътрудници в границите на политическия съвет.
 

По-рано през днешния ден водачът на " Атака " Волен Сидеров също съобщи, че чака допустимо най-бързото привикване на този съвет, с цел да се посочи какво ще направи държавното управление в създалата се обстановка.
 
 Цветан Цветанов и Волен Сидеров БГНЕС

В същото време ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че България би трябвало да бъде солидарна с Англия.
 

Според Валери Симеонов Западът реагира прекомерно сензитивно на случай, за който още няма потвърдено осъществяването на закононарушение, за разлика от случая с анексирането на Крим, когато не е имало такава реакция. " Но естествено, в случай че бъде потвърдено закононарушение и някаква съгласуваност с Русия, естествено, че позицията ще бъде безапелационна - експулсиране . И всевъзможни други дипломатически ограничения. В това отношение ние нямаме никакви съмнения ", съобщи Симеонов.
 
По-рано водачът на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов заприказва за взаимност с Англия и следващи стъпки към Русия.
 БГНЕС, списък

Веднага по-късно водачът на един от другите съдружни сътрудници Волен Сидеров му предложи да се въздържа от изявления. " Продължавам да считам, че България би трябвало да има уравновесена политика, т.е. да не се вършат внезапни ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тези приказки за взаимност, все едно става дума за някакъв естествен прелом. Имаме един неуточнен случай, имаме липса на доказателства ", сподели Сидеров.
 
В петък ще се организира съвещание на Съвета по сигурността към държавното управление , на което ще бъде разискван " казусът Скрипал " и ще бъде изслушан извиканият у нас дипломат в Москва Бойко Коцев. Очаква се и свикването на политическия съвет на ръководещите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР