Каква по-хубава закуска от вкусен, сочен и сладък портокал? Още

...
Каква по-хубава закуска от вкусен, сочен и сладък портокал? Още
Коментари Харесай

Какво съдържат портокалите и защо са полезни?

Каква по-хубава закуска от апетитен, апетитен и сладостен портокал? Още повече, че хем е вкусно, хем потребно. Ползите от портокалите са доста. Толкова доста, че няма по какъв начин да не се убедите, че би трябвало цитрусът да участва в менюто ви съвсем всекидневно.

Известно е огромното наличие на витамин С в тези плодове. Точно той подкрепя образуването на колагена, зъбите, костите, подтиква усвояването на желязото в организма и по този метод укрепва имунната система, предпазвайки я от инфекции. Заради огромното количество витамин С потреблението на портокали би могла да облекчи дори положения като треската.

Портокалите имат свойството да отстраняват субстанции, които не са потребни на тялото. По този метод прочистват организма и дават сила.

Заради наличия магнезий, обвързван е с действието на червата, нервите и мускулите, тези плодове подтикват храносмилателна система. Ако имате проблеми със стомаха, изяжте един портокал - работи като естествено болкоуспокояващо средство.

Богатото наличие на витамин С, флаваноиди, бета каротин и фибри подкрепя ликвидирането на неприятния холестерол. Хранителните му фибри облекчават запека и са целесъобразни при хора, страдащи от затлъстяване.

Проучвания демонстрират, че поради цитрусовите лимоноиди и повишения витамин А портокалите са незаместим асистент при предварителна защита на ракови болести.

Също вкусните и сочни портокали подкрепят зрението, контролират високото кръвно налягане, а даже биха успокоили нервната система по време на рецесия - запарка от листата на портокалово дръвче прави чудеса.

Освен всички изгоди за организма портокалите намират многочислени приложения и в кулинарията, при почистването и освежаването на дома.

Консумацията на портокали обаче би трябвало да е с мярка, тъй като с изключение на всички витамини и минерали съдържат и фруктоза, която в повишени дози може да навреди на здравето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР