Каква храна получават пациентите в детско отделение на Търновска болница...

...
Каква храна получават пациентите в детско отделение на Търновска болница...
Коментари Харесай

Ето го менюто на пациентите в детското отделение в Търновска болница СНИМКИ

Каква храна получават пациентите в детско поделение на Търновска болница... Вижте фотосите по-долу.

Йоанна Йорданова, на която й се наложило да заведе детето си в детското поделение в болница във Велико Търново, е останала разочарована от храната, която им се дава. Тя реши да изрази възмущението си обществено - в обществената мрежа Facebook.

" Това дават в детското поделение на заболели деца в Нова Болница ", написа Йорданова и показа фотоси на храната, която по никакъв начин не е впечатляваща. Менюто, което от болничното заведение подготвят за най-малките си пациенти, се състои от две филии самун, резенче хамбургски колбас, наподобяващ на пастет, както и две резенчета краставица. Вероятно спонтанният сандвич е закуската, полагаща се на пациентите. 



За обяд - печени картофи на фурна, само че толкоз раздробени, че наподобяват на варени.  " Тук не ми дадоха информация за това. Според мен това са мръсни и непочистени картофи. Излъгах се да ги опитам - горчаха извънредно! ", написа дамата.

А съгласно готвача - ястието, което виждате на фотографията, е огретен. Коментиращи обявата се чудят - готвачът да не би да е приключил онлайн образование?!



Междувременно от мненията на консуматори на Facebook научаваме, че в действителност въпросното меню се дава освен на деца, само че и на възрастни.

" Дайте храната на основния доктор да я опита! Ние сме си отговорни! Защото единствено си чешми езиците!!! ", написа в мрежата Стефан Стефанов. Мария Копанова пък е безапелационна: " Тази храна и прасето няма да я яде! ".

" Не е обикновено това, смут е. Хубаво сте снимала да се знае. Всеки има право да си показва мнението. Все отново болно дете мъчно ще събере сили от тази храна. Все се вършат на почтени, все парите малко, а да точат клинични пътеки първи. ", такова мнение показва Албена Кирилова.

Не е ясно за какво в болничното заведение в Търново " изхранват " пациентите си с това меню. Предполага се, че нямат средства за диетолог, който да изготвя меню за типове и категории заболели.



Снимки: Йоанна Йорданова / Фейсбук
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР