Каква е връзката между броеницата ала-бала-ница“ и гръмотевиците и светкавиците?

...
Каква е връзката между броеницата ала-бала-ница“ и гръмотевиците и светкавиците?
Коментари Харесай

„Ала-бала-ница“ – едно ново приключение за малки и големи

Каква е връзката сред броеницата „ ала-бала-ница “ и гръмотевиците и светкавиците? А по какъв начин се играе на „ ръбче “ и на „ кутия “? Най-новото попълнение в сбирката с издания за деца на „ Ентусиаст “ връща читателите в 80-те години на ХХ век, а деветгодишната Лили ще ги поведе на чудна разходка из улиците на Варна. „ Ала-бала-ница “ ще запознае децата с игрите от близкото минало, а родителите им с трогване ще си напомнят за стрелянето с прашка, скачането на ластик, постоянно ожулените колене и топлите дни, незабелязано минали в безчет занимания. А илюстрациите на Лада Янкова ще пренесат дребните читатели в детството на техните майки и татковци.

Силвия Валентино е родена във Варна. Тя има три висши образования – първите две са българска и британска лингвистика, а през 2009 година приключва магистърска стратегия по изящни изкуства в Сан Диего Стейт Юнивърсити. Поради разностранния темперамент на академичната ѝ подготовка, в преподавателския стаж на Силвия Валентино влизат редица дисциплини в областта на изкуството. Стихосбирката ѝ „ Застишие “ е издадена в електронен вид в „ Литернет “. През 2018 година книгата ѝ за деца „ Приказка “ влиза в учебната стратегия като текст за разбор и разработка в читанката за 4-ти клас.

Дългите дни на лятната почивка постоянно носят букет от страсти. „ Ала-бала-ница “ споделя тъкмо какъв брой пъстри могат да бъдат те. Още от самото му начало, лятото на дребната Лили се оказва доста по-различно от предходните – нейната най-хубава другарка Иги за пръв път я няма. Докато тъгува за нея, Лили си играе с другите деца от махалата, чете книги, сблъсква се с квартални хулигани и оказва помощ на непознати.
В един буреносен ден, в който Лили и още няколко деца седят под балконите на блока, едно от момчетата споделя страшката за Черния човек. Когато бурята ги принуждава да се приберат по домовете си, Лили заварва своите родители с чужд мъж в черни облекла. Под въздействието на чутата история, в него тя припознава фигурата на Черния човек.

В „ Ала-бала-ница “ се преплитат детското равнодушие, игрите и заниманията с част от виновния и зает свят на възрастните. Несъмнено това е история, изпълнена с вълнуващи прекарвания и промени, които Лили сигурно ще запомни.
Книгата ще бъде показана на 13 септември от 18:30 ч. в Книжен център „ Гринуич “.

На 8 октомври в столичен парк „ Борисова градина “ ще се организира състезателен шампионат „ Ала-бала-ница – игрите на мама и тате “, който е въодушевен от книгата и отдаден на игрите от детството на родители, баби и дядовци. Събитието е проведено в партньорство със столичен регион „ Средец “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР