Каква е сеизмичната обстановка след серията от земетресения в южната

...
Каква е сеизмичната обстановка след серията от земетресения в южната
Коментари Харесай

След трусовете в Турция - има ли опасност от сеизмична активност и у нас

Каква е сеизмичната конюнктура след серията от трусове в южната ни съседка Турция през вчерашния ден и има ли заплаха от трус в България - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше проф. Николай Милошев от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

Цяла нощ в страната е имало афтършокови земетресения след вчерашните две по-силни трусове, изясни професорът.
Проф. Николай Милошев, Институт по геофизика: И двете трусове са били плитки - на малко разстояние, по тази причина не са усетени в България.
В днешно време към този момент разполагаме с доста по-качествена инсталация, улавяме доста по-слаби трусове, което преди беше невероятно, изясни професорът.

Той добави, че е належащо в обществото да бъде построена избрана просвета на държание при подобен вид естествени бедствия.
Проф. Николай Милошев, Институт по геофизика: За разлика от японците да вземем за пример, при които това е всекидневие, ние нямаме сеизмична просвета, дарба да не изпадаме в суматоха, което в действителност е мъчно, когато земята се люлее под краката ти.
Вижте целия диалог във видеото!
 Серия от трусове разклатиха Турция Серия от трусове разклатиха Турция
Две мощни и десетки по-слаби трусове разклатиха през днешния ден Югозападна Турция. Най-малко 20 души са потърпевши, досега няма информация за починали. Н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР