Както всяка година и тази Камен Донев ще посрещне рождения

...
Както всяка година и тази Камен Донев ще посрещне рождения
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор чупи ръката на Камен Донев в катастрофа 


Както всяка година и тази Камен Донев ще посрещне рождения си ден на сцената. За следващ път той е на турне – този път той е на във Варна и тази седмица има представления на „ Лекция №2: За всеобщата култура “ в морската ни столица. Следващата седмица пък ще играе и „ За сватбите! “ – песни, танци и истории из балканските земи. Между представленията на 15 април неподражаемият комедиант ще отпразнува 53-тия си рожден ден, написа Галерия. Какво по-хубаво място от морето. Всички негови другари знаят, че Камен не обича гръмките тържества, той постоянно чества единствено с най-близките си, по този начин ще е и този път. Покрай абсурда в Народния спектакъл, който в последните месеци замря, само че в гилдията надали скоро ще се смирят, Донев се отдръпна. Със сигурност нещата единствено са утихнали, те просто чакат комфортно време, в което да избухнат още веднъж, считат хора от сектора. Познавайки добре характера на обичания артист, негови сътрудници са уверени, че занапред има да избухват нови кавги.

Неразбирателството сред него и шефа на Народния Васил Василев, „ няма да остане реми, ще има още “. Самият Камен Донев е един от най-оборотните артисти, а неговите спектакли просто са топ – няма по-посещавани от тях. Едно е несъмнено – Камен Донев е взривил от смях десетки градове. Единственият актьор, препълнил зала 1 на НДК над 35 пъти и изиграл 6 спектакъла пред 12 000 души в „ Арена София “, както и няколко хилядната зала на фестивалния конгресен център във Варна. Билетите му се изкупуват постоянно като топъл самун, a мнозина ги гледат не по един път, а по няколко пъти.

Какво да кажем пък за обичаните реплики от неговите представления, които се носят като национално творчество от уста на уста из цяла България. Като бонус за всички негови фенове са това, че Камен владее всички вероятни хора и ръченици. Няма по какъв начин – осем години от живота му минават в танци с отбор „ Найден Киров “ в родния му град Русе.

Неговият татко – Иван Донев посвещава 50 години от живота си на учредения от него отбор, популяризирал България на всички места, по света и трансформирал се в емблема на дунавския град. Той до сетния си мирис е със своите танцьори даже и последната година от живота си, когато е болен от рак и с кислородна маска на уста идва при тях. Бащата на Камен издъхва в един и същи ден с огромния Велко Кънев – 11 декември 2011 година Актьорът и брат му Искрен до последно са със своя татко, който и двамата доста обичат. Камен Донев в никакъв случай не е обичал да излага на показ персоналния си живот. Още се помни по какъв начин едвам преди 2 години разбра, че той се е развел със брачната половинка си Петя и се е оженил още веднъж. Освен това се оказа, че много по-младата му нова жена – е родила още едно момиченце на актьора. Всъщност той избра да се появи с нея на премиерата на своя филм „ Уют “ и тогава сътрудниците благородно му завидяха.

Общата им щерка се споделя Румяна и носи името на баба си – майката на Камен. Момичето, което към този момент е трети клас, учи в влиятелното 20-о учебно заведение „ Тодор Минков “ на 5-те кьошета в столицата, известно като немското. Тя обаче е във френската паралелка. Голямата му дъщеря Димана продължава да бъде неговата уязвимост и той употребява цялото си свободно време, когато го има, с цел да се отдаде на двете девойки. Изтъкнатият драматург е запазил другарски връзки с някогашната си жена Петя, което дава опция да имат положително партньорство с децата. Камен Донев. Като множеството мъже обича капризи като електронни игри и картинг. Той е привързан към ветроходството, айкидото и самбото.

И точно рефлексите, култивирани у него, с помощта на бойните изкуства, му оказват помощ при случай с автомобил. Докато кара по всички правила из София, го връхлита такси. Артистът обаче бързо се измъква от потрошената си кола, макар че едната му ръка е счупена сред лакътя и рамото. Повечето от сътрудниците му артисти разясняват, че Камен е доста хуманен. И че навръх, тази човечност е учтив от родителите си. Негови съученици обаче го издават, че е и чудак. И то от дребен. В учебно заведение му е и занимателно, и „ мъгливо “ – не е от най-хубавите възпитаници. Най-много го притеглят физическото и пеенето. Шоуто обаче е в кръвта му.

Точно измежду скалите на Белоградчик в Летния спектакъл там той вижда и чува онлайн най-големите български звезди от детските му години. Пред погледа му минават Лили Иванова, Борис Годжунов, Георги Минчев, Стефан Воронов, Мими Иванова, Георги Парцалев и осъзнава, че шоуто го придвижва в други светове. И когато учителката му по география в 6-и клас му споделя, че от него няма да излезе „ нищо “, той го приема на нож. В махалата обаче командва наред, до момента в който измисля веселби и карнавали. И още тогава, като главатар на тези акции, Камен усеща, че сцената го влече неудържимо.

Русенлията дефинитивно отприщва стихията си във ВИТИЗ, макар че първата роля, която му дава неговият учител Крикор Азарян, е без думи. Той обожава професора си взима две години за една единствено и единствено да попадне в неговия клас. Друг негов учител е Тодор Колев, от който той попива всичко. Легендарният Коко Азарян продължава да вае характера на Камен, за който няма нищо по-важно от свободата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР