Както вече стана ясно, по време на извънредно положение хората

...
Както вече стана ясно, по време на извънредно положение хората
Коментари Харесай

Защо испанците купуват толкова много сода бикарбонат

Както към този момент стана ясно, по време на изключително състояние хората купуват и се презапасяват с какво ли не. В Испания обаче се следи една странна наклонност. Оказва, че един от най-купуваните артикули не е нито тоалетната хартия, нито брашното, а содата бикарбонат.
 Испания, коронавирусът и по какъв начин се забавляват испанците по време на карантина
Междусъседските занимания на испанците по време на карантина

Когато има предпочитание, има и способи

Според една от водещите вериги супермаркети в страната - Mercadona, след въвеждането на ограниченията поради ковид, продажбите на содата за самун са се удвоили.

По данни на магазина, преди изключителното състояние те са продавали приблизително по осем опаковки дневно, до момента в който сега продажбите им са се повишили на към 16 на ден.

В страната Mercadona има 1626 магазина, което прави към 26 хиляди опаковки от сода на ден. Няма по какъв начин да не се зачудим за какво точно содата бикарбонат се трансформира в толкоз известен артикул.
 Снимка 475553

Обяснението е, че наред с многото ѝ приложения в семейството, тя е и сурогат на друга доста купувана стока - маята. Но хлебната сода се употребява и за разчистване на плодове и зеленчуци, за стерилизация на облекла и за персонална хигиена , пишат от La Vanguardia.
 Саара де ла Сиера - испанският град, който съумява да се защищити от ковид
Испанският град, който съумява да се защищити от ковид

Каква е тайната му
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР