Както вчера бе заявил, Иван Гешев предлага на служебния вътрешен

...
Както вчера бе заявил, Иван Гешев предлага на служебния вътрешен
Коментари Харесай

Гешев предлага на МВР и ДАНС заедно да анализират корупцията и не само

Както през вчерашния ден бе декларирал, Иван Гешев предлага на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и на шефа на ДАНС Пламен Тончев взаимни звена, които да проучват и да вършат последващ мониторинг на шест вида закононарушения.

Това са:
проведена престъпност, корупция по „ високите етажи “ на властта, стандартна (битова) престъпност, трафик и разпространяване на опиати, телефонни и интернет измами, незаконна миграция. 
Подобна поръчка основният прокурор направи още през вчерашния ден - като популяризира организационни ограничения, които вкарва в прокуратурата.

Сред тях с изключение на въпросните взаимни звена, влиза още  - към окръжните прокуратури да се основават спецотдели за следствие на проведена престъпност и корупция, да се възобновят районните заседания и да се върнат приемните на локалните прокурорски шефове в цялата страна с цел " основаване на условия за повишение на публичното доверие в работата на прокуратурата ".

Темата за " анализирането и мониторинга " идва месец откакто правосъдният министър Крум Зарков разгласи, че ще възвърне съвета за криминологически проучвания - напълно изчерпателен професионален орган, който у нас бе закрит по времето на Сотир Цацаров.

Пълният текст на писмата на Гешев може да бъде открит

От известно време Гешев обикаля страната и приказва за " национална злополука с престъпността ", като - както Клуб Z писа, прокуратурата не оповестява данни - на каква статистика стъпва за тези заключения. По-скоро е реалност, че през септември закононарушенията са по-нисък брой, а хванатите лица повече от същия месец на последната " нековидна " година - 2019 година

Ето и прессъобщението на прокурорския пресцентър:

Главният прокурор предлага на служебния вицепремиер и вътрешен министър и на ръководителя на ДАНС основаването на екипи за разбор и мониторинг на шест категории закононарушения

Главният прокурор предложи на служебния вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност “ (ДАНС) Пламен Тончев основаването на взаимни екипи сред Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които да правят първичен разбор, а след това и непрекъснат мониторинг на наличните данни за шест категории закононарушения – проведена престъпност, корупция по „ високите етажи “ на властта, стандартна (битова) престъпност, трафик и разпространяване на опиати, телефонни и интернет измами, незаконна миграция. 

Пълния текст на писмата може да видите в атачмънтите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР