Както се посочва в приложените документи, с приемането в състава

...
Както се посочва в приложените документи, с приемането в състава
Коментари Харесай

Путин денонсира договора с Киев за Азовско море и Керченския проток

Както се показва в приложените документи, с приемането в състава на Русия на така наречен от Москва Донецка национална република, на украинските Запорожска и Херсонска област крайбрежията на Азовско море и на Керченския проток в този момент принадлежат единствено на Русия. Във връзка с това, че Украйна е изгубила статута си на крайбрежна страна във връзка с тези акватории, породи нужда за преустановяване на контракта, се показва още в документите.

Договорът сред Русия и Украйна беше подписан в Керч на 24 декември 2003 година В него се посочваше значимото значение на Азовско море и Керченския пролив за икономическото развиване на двете страни, а също по този начин нуждата от опазване на Азовско-Керченската акватория като повсеместен икономически и естествен комплекс. През февруари Върховната Рада на Украйна денонсира всички контракти за съдействие с Русия в Азовско море, напомня ТАСС.

Междувременно съветското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че съветските сили са отблъснали украински офанзиви покрай селата Макаровка, Ровнопол и Пречистовка в южната част на Донецка област, заяви съветската държавна организация РИА, представена от Ройтерс.

Във всекидневната си сводка съветското министерство на защитата заяви също, че Украйна продължава да подхваща офанзиви в южната част на Донецка област и в региона на Бахмут.

Украйна пък заяви, че силите ѝ са си върнали контрола върху няколко села на югоизток, откогато предходната седмица стартира дълго чаканото украинско контранастъпление.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР