Както се казва в един филм - богатите също плачат.

...
Както се казва в един филм - богатите също плачат.
Коментари Харесай

Холивуд стачкува за пари: Няма договори-няма сценарии

Както се споделя в един филм - богатите също плачат. Това излиза наяве, откакто добре платените по принцип холивудски сценаристи на тв- и кинопродукции от през вчерашния ден са в ефикасна стачка. Ясно е, че и без да имат нашите проблеми с неналичието на бюджет, неактуализирани минимални заплати и пенсии и неразбираемо финансово бъдеще на страната ни, хората по света си търсят правата за почтено възнаграждение - несъмнено, съгласно визията им за витален стандарт.

Холивудските телевизионни и кино сценаристи стачкуват за заслужено възнаграждение, осведоми европейският информативен канал Euronews.

Над 11 000 телевизионни и кино сценаристи стачкуваха след неуспеха на договарянията за възнаграждение сред техния профсъюз, Гилдията на писателите на Америка и разнообразни огромни холивудски студия.
 Ефективната стачка е проведена от едни от най-добре платените служащи в Холивуд
Това е първата стачка в Холивуд от 15 години. Над 11 000 писатели оставиха писалките си, затвориха преносимите компютри си и оповестиха стачка във вторник:

" Няма контракти - няма сюжети! "   - с такива плакати членове на Гилдията на писателите на Америка скандираха пред постройката в Манхатън, където NBCUniversal популяризираше своята стрийминг услуга Peacock на рекламодателите.

Синдикатът търси по-високо минимално възнаграждение, повече сценаристи на предаване и по-кратки извънредни контракти, наред с други условия – всички условия, съгласно които, са били понижени в взрива на наличието, провокиран от стрийминга.

Трудовият спор може да има каскаден резултат върху телевизионните и филмовите продукции според от това какъв брой дълго ще продължи стачката и това идва, когато стрийминг услугите са под възходящ напън от Уолстрийт да демонстрират облаги.

Нощните излъчвания на малките екрани бяха първите, които усетиха последствията, тъкмо както беше по време на стачката на писателите през 2007 година, която продължи 100 дни.

" Всички, в това число и аз, се надяваме и двете страни да реализират договореност. Но също по този начин мисля, че настояванията на сценаристите не са неразумни “, сподели водещият Стивън Колбърт в " Късното шоу “ в понеделник.

Въздействието на стачката върху сериали и филми по сюжет ще отнеме повече време, с цел да се забележи. Ако стачката продължи през лятото, есенните телевизионни графици могат да бъдат изменени. Междувременно тези с подготвени сюжети имат право да продължат да снимат.

Алиансът на филмовите и телевизионни продуценти, който съставлява студия и продуцентски компании, съобщи, че е показал оферта с " великодушни нараствания на обезщетенията за сценаристите, както и усъвършенствания в остатъците от стрийминг ".
 Ефективната стачка е проведена от едни от най-добре платените служащи в Холивуд
Търговската асоциация сподели в изказване, че е подготвена да усъвършенства офертата си, " само че не желае да го направи, заради мащаба на други оферти, които към момента са на масата, за които гилдията продължава да упорства ".

Спирането на работа на сценаристите е необятно планувано от месеци. Писателите предишния месец гласоподаваха с огромно болшинство за разрешаване на стачка, с 98% от членовете в поддръжка. Те споделят, че заплащането им не е в крайник с инфлацията.

Стачката на WGA може да е единствено началото. Договорите както за Гилдията на режисьорите на Америка, по този начин и за съюза на актьорите SAG-AFTRA изтичат през юни. Някои от същите проблеми към бизнес модела на стрийминг ще бъдат включени в тези сесии за договаряне.

Съюзът на актьорите във вторник насърчи членовете си да се причислят към стачката на писателите в символ на взаимност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР