Както се казва, още малко такива победи и България може

...
Както се казва, още малко такива победи и България може
Коментари Харесай

Симеонов няма против и пети лифт на Пирин

" Както се споделя, още малко такива победи и България може да я няма към този момент. "
С тези думи някогашният вицепремиер Валери Симеонов разяснява " успеха на природозащитниците " във връзка решението на 5-членния състав на Върховен административен съд за Пирин , с което се стопира построяването на втори въжен превоз над Банско.

" България е най-потърпевша от псевдоеколозите и от псевдоприродозащита, тъй като това са псевдорезултати и псевдодействия. Те нито водят до запазване на природата, нито по някакъв метод подкрепят развиването на районната стопанска система ", съобщи Симеонов и добави, че с това решение на процедура се " зачертава цялостен един район - югоизточният район ", тъй като огромна част от хората там се изхранвали и били подвластни от " дали ще има втори, трети, пети въжен превоз на Пирин " .

 Съдът дефинитивно анулира измененията в проекта за Пирин Обновена
Съдът дефинитивно анулира измененията в проекта за Пирин

Екооценката е наложителна, втората кабинка в Банско спряна към този момент

Според водача на НФСБ " цяла България пъшка от под игото на Закона за горите ", който забранявал построяването на спортни уреди. По този метод страната ни губи милиони и общините са лишени от опцията за бърз и елементарен метод за обезпечаване на занаят, мисли Симеонов.

Законът би трябвало да се промени. Когато бил променян последно законът на времето, той бил променян " под масирания диктат на същата тази група към Тома Белев и другите, които действително са писали текстовете ", натърти някогашния вицепремиер. По мнението му поради политически несъответствия тези текстове, които лимитират напълно планинския туризъм у нас, са били позволени и прокарани.

Симеонов видя проблем и в това, че България е била единствената страна в Европейски Съюз с над 30% предпазени територии. Всички други страни се движели сред 10-12-15%.

Той ще продължава да се бори Банско да има втора кабинка. Според него природозащитниците " малко са подранили с еуфорията ".

 Кметът на Банско отчаян от Върховен административен съд за
Кметът на Банско отчаян от Върховен административен съд за " Пирин "

Националните паркова да се опазват с цел да има първокачествен туризъм, разяснява Тома Белев


Симеонов разяснява и въпроса с изтребителите.

По думите му сме напът да одобрим договорка с най-нередовния от всички претенденти . Офертата на Съединени американски щати не отговаряла на 4 от 7-те условия. Тя била най-скъпа и надминавала декларираната цена, нямало да се съблюдава периода за първите доставки, нямало цялостна информация за техническите данни.

" Въпреки всичко се предлага, с една измислена процедура, както аз я нарекох - политически пирует - от държавното управление към Народното събрание, то да промени тези първични условия. С други думи, ние се нагаждаме по отношение на единия от претендентите , без значение дали това са... великите... Съединени американски щати ", отсече коментаторът.

Симеонов не споделя мнението на Соломон Паси, че въпросът за изтребителите е политика. " Аз не споделям, изключително тази велика мисъл, която той показа тука, че авиацията е политика. Авиацията е авиация. То, по тая логичност всичко е политика ", съобщи той.

 Йордан Цонев: Съединени американски щати ще се съобразят, че сме най-бедните
Йордан Цонев: Съединени американски щати ще се съобразят, че сме най-бедните

За цената на изтребителите...

Според водача на НФСБ главната цел на авиацията е да отбрани въздушното пространство на страната, а това ставало най-добре не със самолети, а с ракети , които са в пъти по-евтини и подсигуряват доста по-сериозна и същинска отбрана въздушното пространство.

Симеонов: " Само си представете тези 8, или след 5 години ще станат 16, фантома от най-модерно потомство, както ги хвалят, по какъв метод сполучливо ще се опълчват, не дай си боже да се наложи да водиме война с Турция, която има над 600 самолета. Не дай си боже да водиме война с Гърция, с над 350 самолета. И против тях нашите 16 велики фантома , за които сме изсипали едни неразбираемо какъв брой пари, тъй като цената не е спазена като параметър в изискванията... Ние не може да се надигнем и против Сърбия, на която Путин заради една ескадрила със самолети предходната година. И защо са ни тези самолети, запитвам аз. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР