Както се е пее в една песен: Ти слушаш поп.

...
Както се е пее в една песен: Ти слушаш поп.
Коментари Харесай

10-те най-влиятелни поп-фолк изпълнители на 2012 г.

Както се е пее в една ария: „ Ти слушаш поп. Чалгата за теб е потрес. Но след един, казваш, че не се брои “. Факт е – и през 2012 година поп-фолкът е най-прогресиращата и най-печелившата музикална промишленост в България. Изпълнителите се състезават кой от тях ще показа на почитателите на жанра по-голям шлагер, а музикалните компании вършат всичко по силите си, с цел да откриват нови гении и да им дават начален подтик в борбата за звездна популярност. Ето 10-те най-влиятелни поп-фолк реализатори на 2012 г.

10. Константин

Безспорен любим на публиката, купонджия и чаровник. Издава едвам по 2-3 песни на година, само че по тази причина пък те съумяват да се трансфорат в тотални шлагери. „ Четири стени “, с бек вокалите на Цветелина Янева, събра 1 151 260 гледания. А новата – „ Докато сърцето бие “ върви по нейните стъпки.

9. Глория

Определена за примата на родния поп-фолк, и то не без съображение, Глория и в 2012 година остава фактор в жанра. За страдание не до такава степен огромният триумф на новите песните от последния ѝ албум ѝ донесе по-ниско място в подреждането на най-влиятелните в поп-фолка през месеците от началото на годината.

8. Емануела/ Алисия

Тук застават единствените две изпълнителки от „ Ара мюзик “, които могат да влязат в същинска борба с сътрудниците си конкурентната компания „ Пайнер “. Клиповете и на двете са идейни и добре изпипани, а в музикално отношение се следи нововъведение и поддържане на личен жанр.

За визията на песните си Емануела много постоянно залага на един от най-хубавите режисьори в прилежащите Сърбия и Македония – Деян Миличевич, което постоянно ѝ носи триумф. Последният ѝ сингъл „ Ром-пом-пом “ е на върха на класациите.

За музиката на песните си Алисия пък се доверява все по-активно на албанския реализатор и композитор Флори, което също към този момент ѝ носи триумф.

7. Цветелина Янева

Цвети е един от най-обсъжданите реализатори през последните две години. Харесвана и не, тя се трансформира в хит-изпълнител. Наскоро, наред с Мария, беше упрекната, че обезсърчава сътрудниците си в опитите им да вършат качествени видеоклипове. Причината естествено е финансова – надали има други представител(к)и на жанра, които да се радват на интимна непосредственост с толкоз богати мъже (Цветелина Янева е гадже на Делян Пеевски, а Мария – на Християн Гущеров). В множеството Цвети случаи залага на несъмнено, като работи с румънеца Кости Йонита.

6. Азис

Или, както неотдавна пожела да бъде назоваван, Азия притегля интерес по-скоро с медийни изяви, в сравнение с с огромни шлагери. Ако не броим дуета му с Андреа, песните му рядко заемат челните места. Често те са посредствени, като в тях се залага на лют текст и повече кючек при музиката. Така обаче Васко си подсигурява постоянни участия по клубовете, които сега са единственият източник на приходи за фолк изпълнителите.

5. Анелия

Тя е измежду неизменимите любимки на поп-фолк почитателите. Личи си, че работи доста, с цел да поддържа равнището си високо. Песните ѝ постоянно са на челните места в класациите, а новият дует с Илиян бе няколко седмици № 1. Последната клевета към Анелия твърди, че тя е записала обща ария с поп-певицата Мария Илиева и че напълно скоро следва да забележим клипа към парчето.

4. Андреа

Тя е една от най-хитовите и съумели изпълнителки в жанра. Работи най-вече с Кости и беше част от интернационалната му група Сахара, преди той да разгласи, че търси нова вокалистка за плана си. Записа безспорни шлагери с Шаги, Боб Синклер и Марио Уинанс, които ѝ донесоха най-малко малко международна популярност. Успехът ѝ се гради и на това, че тя съумява да работи сполучливо и като поп-фолк, и като поп реализатор. Андреа (като Сахара) и ДесиСлава (като Dess) в действителност са единствените певици, звучали по едно и също време в ефира и на денс, и на поп-фолк радиостанциите у нас.

3. Джена

Един от любимците за артиста на 2012 година В момента се чака да излезе новият ѝ албум. И, в случай че в него нещата са изпипани, както до момента, възможностите ѝ в действителност са огромни.

2. Галена

Безспорният № 1 в поп-фолка сега заема (по обясними причини) второто място измежду най-влиятелните през тази година. Галена сподели огромна класа и иновативност с издаването на последния си албум, който излезе по едно и също време на CD и DVD. В него няма слаба ария, само че подобен ход бе опасен, тъй като българската аудитория е „ необичайно животно “ и, в случай че един реализатор няма нова ария (цели) 2 месеца, почитателите изрично го афишират за ретро. Галена съумя обаче да задържи интереса към себе си със „ Спри ме “, а тези дни пусна в страницата си във Facebook и аудиото към новото си парче „ Много ми отиваш “, дело (отново) на Кости.

1. Преслава

Тя е в действителност най-обичаната певица в поп-фолка. В момента е на подобен стадий, че каквото и да пусне, то се харесва и става шлагер. Но, практиката демонстрира, че нищо не е постоянно и, в случай че желае да остане измежду първите, би трябвало да се потруди повече.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР