Както обяви премиерът ще се доставят с кораби, а договорите

...
Както обяви премиерът ще се доставят с кораби, а договорите
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: След като имаме договор ще са ясни датите на доставките на втечнения газ

" Както разгласи министър председателят ще се доставят с кораби, а договорите с подписани от " Булгаргаз " ", това съобщи ръководителят на Комисията по енергетика към Народно заседание и народен представител от Политическа партия Радослав Рибарски пред Българска национална телевизия във връзка доставките на полутечен газ от Съединени американски щати.

" След като имаме и контракт ще са ясни и датите на доставките. Тогава ще бъдат контрактувани и слотовете, където би трябвало да бъдат разтоварени корабите ", акцентира той.

Той удостовери, че цената на този газ ще бъде под пазарната цена предлагана от " Газпром ".

" Смятам, че тези въпроси можеха да бъдат прегледани в Комисия по енергетика, само че дано изслушаме всички страни, да се събере всичката информация. Нямаме терзания, че има нещо неправилно ", сподели той във връзка работата на новата краткотрайна комисия, основана, с цел да разиска спрените доставки от съветския енергиен колос.

" За да чуем цялата информация се постанова да се засекрети цялата или най-малко част от комисията ", сподели той във връзка дали съвещанията ѝ ще бъдат засекретени.

" България си извършва контракта. Не сме влизали в други клаузи и хипотезата за прекъсване на директния газ ", съобщи той за прекъсването на количествата от " Газпром ".

" Да, позицията е безапелационна. В момента сме в обстановка сходна на другите страни, които получават пролонгация за въвеждане на това ембарго. България се придържа към тази позиция ", сподели той във връзка диалозите в Европейския съюз за ембарго на съветски нефт.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР