Както Марица първа писа, Пламен Константинов е новият селекционер на

...
Както Марица първа писа, Пламен Константинов е новият селекционер на
Коментари Харесай

Назначиха Гибона за селекционер на България

Както " Марица " първа писа, Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия народен тим по волейбол на България. Това реши с болшинство Управителният съвет на БФВ, който през днешния ден се събра в офиса на централата, с цел да гласоподава кой да наследи подалия оставка Николай Желязков и да вземе още значими решения за федерацията. Другите претенденти за поста бяха Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джулиани.

След 5 кандидатури финалният спор бе сред Константинов и Стоев, с по-голяма част от гласовете завоюва първият. 

Договорът на Константинов се чака да бъде за три години, само че занапред ще се прецизира. Вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Давид Давидов разгласи, че не желаят да ангажират треньора и играчите с високи упования. 

" Целта за идната година е опазване на мястото в ВНЛ по опция в осмицата на Европейското, на което страната ни е хазаин и като цяло - каквото сябя покаже ", разяснява вицепрезидента Давид Давидов. 

Относно периода на контракта - " задачата ни е тригодишен контракт, само че тези параметри занапред ще ги разясняваме с Пламен ", добави Давидов. 

Следващата година е извънредно значима за България с присъединяване на Лигата на нациите, домашен Европейско състезание и олимпийска подготовка за Париж 2024.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР