Както главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър (Phil

...
Както главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър (Phil
Коментари Харесай

Microsoft скоро ще повиши цените на Xbox Series X и Xbox Game Pass почти в целия свят

Както основният изпълнителен шеф на Microsoft Gaming Фил Спенсър (Phil Spencer) загатна предходната есен, конзолите Xbox и абонаментите за Game Pass са на път да нарастнат — новите цени ще влязат в действие през идващите месеци.

Както стана известно, от 1 август в множеството страни (с изключение на Съединени американски щати, Япония, Чили, Бразилия и Колумбия) цените на Xbox Series X ще се усилят до равнището на PS5 (цената му се усили през август 2022 година ).

В европейските страни Xbox Series X от 1 август ще коства €550 (беше 500), във Англия – £480 (450), а в Канада – 650 канадски $ (600), в Австралия – 800 австралийски $ (750).

„ Задържахме цените на конзолите с години и сме коригирали цената, с цел да отразява конкурентните условия на всеки пазар “ — сподели Кари Перес, началник на интернационалните връзки в Xbox.

Що се касае до Game Pass, месечните абонаменти за Xbox Game Pass Ultimate и Xbox Game Pass (не PC Game Pass) ще се покачат от 13 август (13 септември в тази ситуация на Германия) за дейните клиенти и от 6 юли — за новите.

И по този начин, в Съединени американски щати Xbox Game Pass Ultimate ще нарастне от $15 на $17 на месец, а за Xbox Game Pass — от $10 на $11. От The Verge също са съставили систематизирана таблица на измененията в цените за Game Pass по страни (вижте изображението по-долу).

Промяната (първата в историята на услугата) няма да засегне единствено Норвегия, Чили, Дания, Швейцария и Саудитска Арабия и то единствено в тази ситуация на конзолата Game Pass. Промените не са свързани със договорката за придобиване на Activision Blizzard.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР