Както добре знаем, животът в кралския двор е доста по-различен

...
Както добре знаем, животът в кралския двор е доста по-различен
Коментари Харесай

Три думи, които членовете на кралското семейство мразят

Както добре знаем, животът в кралския двор е много по-различен в сравнение с при всички останали фамилии и известни персони. Кралските особи не живеят тъкмо по този начин, както живеем ние. При тях протоколът и етикетът са строги, разпоредбите са неизменими и формалностите са наложителни.

А общественият антрополог Кейт Фокс, който е създател на книгата „ Да си отгледаш англичанин “, е напрвил в действителност очарователни разкрития за лексиката, която членовете на кралското семейство в действителност ненавиждат. Явно тези хора в действителност са радикално разнообразни от останалите и това не се свежда единствено до обичаи, история, привички, материални и фискални неща.

Една от думите, които за нищо на света не би трябвало да изричаме пред член от кралското семейство, е „ извинете “. Ако да вземем за пример не сме чули и желаеме нещо да ни се повтори, е добре да използваме „ Съжалявам, какво? “. Думата „ извинете “ и сходната й „ амнистия ” са неразрешени да се употребяват от кралските особи на Англия.

Другата дума е „ тоалетна “. Тя е от френски генезис и въобще не се приема добре на Острова. Така че, в случай че в миналото се разхождате по големите коридори в Бъкингамския замък и обезверено се нуждаете от посещаване на тайното място, то попитайте най-близкия прислужник, където е „ LOO ”.

И още нещо доста забавно – думата „ парфюм “. По принцип като цяло е комплицирано да създадем комплимент на някого за това по какъв начин мирише, а когато става въпрос за член на кралското семейство нещата още повече се трансформират. Те не носят парфюм. Те носят мирис. За страдание обаче, надали някой може да отхвърли, че изразът „ Харесвам вашия мирис ” постоянно ще звучи злокобно.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР