Какъвто и вариант да се търси на ново правителство в

...
Какъвто и вариант да се търси на ново правителство в
Коментари Харесай

Съветник на Радев: Възможно е да има краткосрочно програмно правителство

" Какъвто и вид да се търси на ново държавно управление в границите на този парламент, това би трябвало да бъде всъщност програмно държавно управление. Избирателите са се произнесли на изборите преди половин година и съществено изменение на тяхната воля не трябва да бъде позволено. Възможно е да има краткосрочно програмно държавно управление, което да се концентрира извънредно върху преодоляването на рецесията, а не да обслужва политическите упоритости на партии и обособени персони. Всичко би трябвало да бъде намерено и обществено, с цел да се лимитират подозренията, че това е договорка предвид на някакви облаги ", това съобщи по БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

По думите на проф. Маринов, с цел да се случи програмно държавно управление, би трябвало най-малко доверие:

" Както взаимно доверие сред тези, които биха го подкрепили, че няма да злоупотребят с тази формула, по този начин и от страна на обществото. Не знам дали обществото ще е склонно да даде сходно доверие, зависи от редица условия ".

Той акцентира, че нито една парламентарна партия не декларира намерено предпочитание за предварителни парламентарни избори и не си слага за цел да ги провокира. Според него това е основна разлика с други обстановки в други парламенти, когато една или няколко сили в Народно събрание са разгласявали като цел да бъдат провокирани предварителни избори.

" Проблемът е освен намирането на нужните 12 гласа, а с какъв мотив ще бъде обоснована тази поддръжка за ръководството. Има разлика сред напазаруване и реализиране на договореност. Трябва да е ясно и намерено декларирана политическа позиция ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР