Какъвто и да е бюджетът, ще е трудно, заяви служебният

...
Какъвто и да е бюджетът, ще е трудно, заяви служебният
Коментари Харесай

Гечев: Нямаме пари да гоним европесйките политики

Какъвто и да е бюджетът, ще е мъчно, съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев по БНР. 

„ И да е три %, и да ще е шест процента дефицитът, парите няма да стигнат, с цел да може да се вършат догонващи Европа политики, които да наваксват разликата “, разяснява министър Гечев. 

Според него би трябвало да се търсят законови и административни ограничения за осъществяването на промени. 

Бюджетът отразява всичко – повдигането на обществените разноски и всичко останало. Числата демонстрират, че дефицитът ще бъде 6,4%, уточни той. 

Всичко е в ръцете на народните представители. Те са определени, с цел да вземат съответните решения, разяснява земеделският министър. Явор Гечев добави, че сега не може да има устойчиви дълготрайни политики, тъй като няма постоянно определено държавно управление.

По тематиката с цените на храните министър Явор Гечев акцентира, че служебното държавно управление продължава да приготвя законодателство в тази посока и разгласи, че към този момент е оповестен за публично разискване план на Наредба за Централния указател за проследимост на храните, както и че е подготвен законопроектът за тавана на надценките. Работи се е и по промени в Закона за защита на конкуренцията, стана известно от думите на министъра. 

На въпрос, обвързван с тематиката за ограничаване на вноса на избрани храни от Украйна, въведен от нашата страна, министърът отговори, че така наречен коридори на взаимност не са подействали по този начин, както се е очаквало след въвеждането им. Искаме непрекъснато настоящ механизъм, разяснява Гечев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР