Какъв е един човек най-добре описва самият той за себе

...
Какъв е един човек най-добре описва самият той за себе
Коментари Харесай

Джамбазки: Няма македонска нация преди 1944 г.


Какъв е един човек най-добре разказва самият той за себе си. Гоце Делчев самичък се дефинира като българин. Македонските историци страдат от комплекса на предателя. Това сподели евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на БТВ.

„ Няма подозрение какъв е бил по генезис и съзнание Георги Николов Делчев. Не можеш да променяш историята “, безапелационен е евродепутатът ни.

„ Ако българската страна упорства да се напише, че Гоце Делчев е български бунтовник, тогава няма да бъде реализиран резултат по този въпрос ", съобщи македонският историк проф. Драги Георгиев, началник на македонския екип в взаимната комисия, основан по силата на Договора за добросъседство.

„ Гоце Делчев написа писма на ръка, в които се назовава българин. След като е бил български офицер, български кадет, български преподавател, братята му са били в български чети и са починали в български борби – кой тогава е проф. Драги Георгиев, с цел да трансформира историята “, разяснява лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация за евроизборите.

Джамбазки бе безапелационен, че няма македонска нация преди 1944 година „ Гоце Делчев умира 40 година по-рано, когато по думите му не съществува понятието македонска нация. Историческата позиция е следната – до 44 година произходът, характерът и самосъзнанието на популацията във Вардарска Македония е българско. След това стартира образуването на политическата македонска нация под давлението на Коминтерна и с измяната на част от функционерите в София”, изясни евродепутатът.

„ Към сегашния миг има хора, които се самоопределят като македонци и това не е проблем. Но към сегашния миг в Северна Македония живее голяма общественост от българи по съзнание и техните права и ползи ще бъдат предпазени от нас, до момента в който има Вътрешна македонска революционна организация и до момента в който участваме в политическия живот”, добави Ангел Джамбазки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР