Как в Община Пловдив изчислиха стойността на пробива под Водната

...
Как в Община Пловдив изчислиха стойността на пробива под Водната
Коментари Харесай

Деведжиева: Как изчислиха стойността на пробива под Водната палата при галопиращия ръст на цените?

Как в Община Пловдив пресметнаха цената на пробива под Водната палата на по-малко от 9,5 млн. лева при този галопиращ растеж на цените на строителните материали? Този въпрос задава водачът на партия КОД – Пловдив Пепа Деведжиева, откакто преди дни беше оповестена публичната поръчка за обекта при лимитна цена от 7 733 333 лева без Данък добавена стойност.

" Ориентировъчната цена от 9,5 млн. беше дискутирана на публичното разискване за новия заем на Пловдив през май т. година, а от този момент цените в строителството скочиха няколко пъти. На същото разискване сложих въпроса по какъв начин ще бъде решен казусът с високите подпочвени води на това място и ми дадоха отговор, че има модерни технологии, които обаче са по-скъпи. Отделно следва повдигане на минималната работна заплата, което ще рефлектира върху възнагражденията и в строителството. Всичко това ме кара да се притеснявам, че ще се разкопае, в един миг ще се окаже, че парите не стигат, и обектът или ще бъде замразен, или ще се наложи тегленето на нов заем “, аргументира се Деведжиева.

Като човек, който работи в региона, тя акцентира, че заран, по обяд и вечер към Хуманитарната гимназия и ОУ " Княз Александър Първи “, което е в същата постройка, има огромен напор от коли на родители, които водят или взимат децата си. При затварянето на булевардите " Цар Борис Трети Обединител “ и " Марица-юг “ целият този трафик ще се насочи по бул. " 6 септември “ и ул. " Хан Кубрат “ и тапите ще станат страшни, предизвестява Деведжиева.

Според нея целият план за пробив под Водната палата е доста рисков,а разбор какви ще са изгодите за разтоварването на придвижването при реализацията му няма.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР