- Как станахте звезда в сериал с Къванч Татлъту?- bTV

...
- Как станахте звезда в сериал с Къванч Татлъту?- bTV
Коментари Харесай

Иво Аръков: Не съжалявам за Под прикритие, след поредицата ми с Къванч се надявам да тръгне и Съни б

- Как станахте звезда в сериал с Къванч Татлъту?
- bTV договаря с турските продуценти за моето присъединяване и по този начин се получиха нещата. Телевизията купува сериала и ще го излъва скоро под името Ирония на ориста, на турски названието е Сблъсък.

- Вашият конфликт с Къванч ли?
- Такъв конфликт имаше, зрелищна сцена с конфликтни каскади, само че сериалът се споделя по този начин не поради нея. Не бива да описвам сюжета, само че в него се преплитат няколко ориси, които се сблъскват.

- Наложи ли се специфична подготовка за каскадите?
- Не, с помощта на опита ми от предходни продукции с екшън подиуми. Аз самият съм се занимавал муай тай, кикбокс, свободна битка, което е спортът на татко ми, също и със спортна акробатика. Това ми оказа помощ бързо да се станат нещата. Бяхме притиснати от времето да заснемем каскадите, имаше значими трагични подиуми и настрана други подиуми, които не могат да се пропуснат. В Турция се снима като в България: колкото проведено, толкоз и дезорганизирано. Разликата е мащабът като разпространяване – сериалът се гледа в Русия, в арабските страни, на задачите Балкани, в Южна Америка и на още доста места. Пишат ми хора от целия свят.

- Пак влизате в кожата на мафиот след героя Ви Тони от сериала на bTV Фамилията, толкоз елементарно ли е?
- И да, и не, даже да ги сложим под общ насдслов – неприятни, отрицателни персонажи – двамата са доста разнообразни. Тони е набожен и със семейство, някогашна защита, новият персонаж Иван е пандизчия. За Тони фамилията беше най-важно, този няма такава обвързаност, значими са персоналните му цели.

- Вярно ли е, че Вие е трябвало да играете основната роля в Под прикритие, какво Ви спря и съжалявате ли?
- Истина е, само че е било преди години. Няма потребност да се съжалява за минали истории. И аз не скърбя от деня, в който разбрах единствено 2-3 дни преди началото на фотосите, че макар утвърждението няма да бъда аз, че са станали някакви необясними промени. И животът ми, кариерата ми се стекоха че по този начин, че да не би трябвало да скърбя.

- Какво се случва с проекто сериала Съни бийч, за който писахме от концепцията до няколкото подготвени серии, май цялостен сезон?
- Проектът е доста добър. Играя избавител на басейн. Сериалът стана доста прекрасен и доста добре сниман, с прелестен екип, в който си партнирам с млади български артисти. Очакваме го в най-скоро време, идващия сезон. Ще го излъчва bTV, само че не мога да потвърдя сигурно точна дата.

- Загърбихте ли дефинитивно театъра и поезията?
- За кое да приказваме...

- Първо за театъра?
- С театъра завърших през 2014 година Искам да пътувам и да се развъртвам в киното, тъй като е моята пристрастеност. Някой ден ще се върна в театъра с верния план в вярното време... За поезията. Никога не съм имал визията за себе си като стихотворец или публицист. Имаше запитвания от хора, които харесват дребното ми оповестени стихове да направя книга. Издателите ме разубедиха. Оставих писането на назад във времето, не е най-важното сега, пък и го имам в себе си. Продължавам да си пиша, не се вълнувам дали нещата ми ще бъдат прочетени, мое персонално нещо са.

- Явно на назад във времето остава и бизнесът, който правехте?
- Няма по какъв начин да подкрепям бизнеса, тъй като, с цел да се получават нещата, човек би трябвало да бъде съсредоточен в него, предан. А няма по какъв начин с всичките ми пътувания и упоритости за развиване в киноиндустрията.

- Тоест, упоритостите Ви са за освен това от малкия екран?
- За кино и телевизия.

- Само в актьорството или освен това?
- Естественото развиване е да стана и режисьор, и продуцент.

- Има ли разлика в заплащането в турските и в българските сериали, за колегата Ви Къванч се написа, че прави милиони от всеки филм, истина ли е?
- Разликата в парите е голяма, тъй като продуктът им се продава в целия свят.

- А той супер звезда ли е или се държи обикновено като сътрудник?
- Първоначално са ме показали пред него като ултра-мега-звезда и той беше въздържан и с предубеждения. Когато ми описа по-късно, аз се шокирах – чудех се дали някой в действителност му е разправял такива неща за мен или се прави. Тръгнахме с сходни закачки, само че нещата се трансформираха. След първия снимачен ден, когато демонстрирах какъв съм в живота и в специалността, всичко пес промени. Той е доста общителен човек. Прие ме като част от тях с турските сътрудници. Бях в удобна и приятна среда, усещах се като вкъщи си да работя с другари, с които като че се познавахме от доста години.

Борис Ангелов
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР