Как ще завърши панаирът с Пловдивския панаир, след като тази

...
Как ще завърши панаирът с Пловдивския панаир, след като тази
Коментари Харесай

Последната битка за Пловдивския панаир

Как ще приключи панаирът с Пловдивския панаир, откакто тази седмица беше основана парламентарна комисия, която да ревизира случая. Имаше митинги, имаше конфликти даже, имаше политически офанзиви, а въпросът дали пловдивският панаир ще остане напълно в ръцете на предприемача Георги Гергов остава, осведоми Нова тв.

Веселина Александрова, общински консултант от „ Демократична България “ споделя: „ От октомври 2021 година Георги Гергов стартира действия към придобиване на останалите  49%, сега се пробва да вземе 29% от община Варна. Община Варна има 29% от Панаира, само че желае да ги влее в „ Пълдин туринвест “. Варна ще престане да бъде акционер в Панаира, само че ще стане акционер в „ Пълдин туринвест “. Георги Гергов има 75% от това сдружение. “

Иван Петков, народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “, споделя: „ Интересно по какъв начин един октопод в продължение на години се бори това нещо да се случи и най-после то може да стане факт. Защо Иван Гешев мълчи. Акциите на Варна са нужни на Гергов, с цел да има цялостната власт над имуществото на Панаир Пловдив. “

Александрова прибавя, че през 2016 година държавното управление на Бойко Борисов подписва решение на Министерски съвет, в което се споделя, че останалите 49% от страната се подаряват на Пловдив и Варна. „ Вдигна се звук, Борисов спря нещата и сподели да се върнат на страната. Пловдив не одобри тези 20%, тъй като беше обидно. Варна взе решение да ги върне, само че се оказа, че кметът скрито не е извършил това решение. И в този момент Варна взема решение вместо да ги върне на страната да ги върне на Гергов. Хората от ГЕРБ и Българска социалистическа партия тук поддържат това “, продължава тя.

Иван Петков декларира, че „ хората, които влязоха от листата на „ Българска социалистическа партия за България “ са хора на Георги Гергов. „ Те са дали своят вот срещу нашите позиции. Гласуват дружно с ГЕРБ. Твърдя, че ГЕРБ и съветниците на Гергов „ достоверна лява “ гласоподават дружно “, добавя той.

Стефан Шилев, народен представител от ГЕРБ-СДС, споделя, че сътрудниците им от Демократична България са почнали акцията много рано – както парламентарна, по този начин и за локалните избори. Той споделя, че не е осведомен с варненския проблем. Ние ще създадем всичко допустимо Пловдивския панаир да не премине в непознати ръце, показва той.

Румен Йончев, ръководител на Комисията за Пловдивския панаир и народен представител от „ Български напредък “, споделя, че е редно да се намесят в този спор като съдия. „ Ясно е Варна какво цели, точно внасяне на акции на Пловдивския панаир във въпросното сдружение. Целта е придобиване на мажоритарен дял в Панаира от един притежател. Всички досегашни стъпки водят до заключението, че Варна работи в интерес на Георги Гергов. “

Веселина Александрова споделя, че Пловдивският панаир е бил в забранителния лист за приватизация, тъй като е значим стратегически обект за България. Изваден е от листата по времето на държавното управление на Сергей Станишев, добавя тя. „ Сергей Станишев е някогашен съветски жител. Кметът на Варна Иван Портних е някогашен съветски жител. Георги Гергов е съветски жител и почетен консул на Русия. Не можем да си затворим очите за тази нишка. “, приключва тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР