Как се произвежда прошуто по модерна технология. Прошуто ди Парма

...
Как се произвежда прошуто по модерна технология. Прошуто ди Парма
Коментари Харесай

Как се произвежда прошуто по модерна технология – видео

Как се създава прошуто по съвременна технология. Прошуто ди Парма (вид свинска шунка) е обичаен, естествен артикул, който се създава от епохи. Тези свински бутове разрешават на италианските свиневъди да имат порядъчен, даже първокачествен живот. За тях прошутото (шунката) е централна част от гастрономическото завещание на Италия.

Цялото това нещо е обвързвано със занаятчийското произвеждане, районната еднаквост и културата. Около 9 милиона бута прошуто ди Парма се създават всяка година от 145 производители, всички ситуирани към италианския град Парма.

Със своята дълговековна традиция Прошуто ди Парма става знак, без който италианската кухня не би могла да съществува. В началната фаза всеки бут от време на време се осолява с морска сол и се слага в студена камера на температура сред 0°C и 4°C. Местата без сланина се ръсят с оризово брашно и черен пипер, с цел да не съхнат.

Сушенето трае от 10 до 12 месеца. Бутът минава акуратен експертен тест. Само в случай че пробите за качество са съвършени, бутът получава правото да бъде отличен със знак за достоверност. С внимателен мирис на тънко месо и едва солен усет, нарязан на тънки филийки, той се топи в устата и оставя дълъг, леко блудкав послевкус. Класика в Италия е комбинацията – прошуто с розов пъпеш.

Как се създава прошуто по съвременна технология – процесът

Най-забележителните индустриални процеси за ръководство на бутовете шунка са: систематизиране , осоляване , измиване и сушене .

– Процесът стартира с класификацията на получената шунка. Първо се задава продуктова категория. След това заводът минава към етапа на осоляване, с цел да бъдат бутовете подготвени за идната индустриална фаза.

– Фазата измиване – четкане, отстранява остатъците от сол от повърхността. Освен това тук се реализира хомогенното систематизиране на солта вътре.

– Крайният развой на произвеждане на прошуто стартира с ръководството на сушенето и зреенето. Това се състои в реализиране на постепенна дехидратация на парчето, до момента в който се реализира мечтаната точка, според от качеството, което желаеме да получим.

Някои дефекти на промишлеността за произвеждане на прошуто

И въпреки всичко критиците рисуват друга картина, която включва фабрично развъждане, изказвания за необятно публикувана свирепост и страдалчество и промишленост, която е станала част от доста по-широката индустриализация на отглеждането на животни, протичаща в международен мащаб. През последните години секторът беше разтресен от редица кавги.

Те наподобява разкриха неприятни условия за хуманно отношение и неприятни практики в някои ферми, отглеждащи прасета в района на Парма. Въпреки че ръководителите на промишлеността признават, че в някои случаи откритите стандарти са били неприемливи, те упорстват, че това са изолирани образци, а не представителни за промишлеността като цяло.

Как се създава прошуто по съвременна технология – функционалности за ръководство

Функциите за ръководство на производството на прошуто включват доста характерни процеси. Те би трябвало да се следват, с цел да се получи краен артикул с положително качество. Целият развой стартира с приемането на бутовете, които в тази ситуация идват от транжорните. След това са нужни поредност от процеси за отнасяне на частите, с цел да се реализира оптимално изсушаване съгласно качеството, което желаеме за нашият сушен бут.

Сланина – позабравени и незабравими приложения

Целият развой може да се управлява с RFID технология (радиочестотна идентификация), част по част. Не би трябвало да забравяме, че проследимостта в този вид артикули е доста значима. Повече елементи за това по какъв начин се прави парма бут вижте в следното видео:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР