Как се маринова карфиол? Сигурно всеки знае, но ние днес

...
Как се маринова карфиол? Сигурно всеки знае, но ние днес
Коментари Харесай

Как се маринова карфиол? Вижте нашето предложение!

Как се маринова карфиол? Сигурно всеки знае, само че ние през днешния ден предлагаме нов елементарен метод.

Карфиолът е елементарно да се откри когато и да е, само че разгара е края на лятото и началото на есента. По това време съцветията са най-полезни и вкусни. Обикновено те просто се мариноват в малко подправки и оцет, само че ние предлагаме рецепта за карфиол, която ще изненада даже упоритите почитатели на това студено мезе.

Белите съцветия имат способността да всмукват аромати и усети, тъй като самите те съвсем ги нямат. Деликатните нотки обаче ще работят изключително добре с някои зеленчуци.

За разлика от доста други закуски, киселият карфиол за зимата е нискокалоричен и съдържа единствено 25 kcal на 100 грама. Добре предизвиква загубата на тегло с помощта на елементарно смилаемия протеин в състава, а също по този начин обогатява тялото с желязо по-добре от чушките, граха или зелената салата.

Да започваме с рецептата!

Необходими са ви следните артикули:

1 кг карфиол

1,5 кг сладостен пипер

1 люта чушка пипер

1 кг моркови

200 мл оцет

200 мл растително масло

100 г захар

50 г сол

Начупете зелето на съцветия и го залейте с вряла вода. Нарежете чушките на лентички и смесете с настърганите авансово моркови и нарязани люти чушки. Поръсете със сол, захар, оставете за един ден. Отцедете получения сок, прибавете към него олио и оцет и оставете да заври. Подредете зеленчуците в буркани, покрийте със сос и стерилизирайте буркани във вряща вода за 12 минути. Извадете, увийте в плат и оставете да се охлади изцяло.

Вижте още: Запеканки с карфиол – лесни и забавни предписания

Това е всичко. Вече знаете по какъв начин се маринова карфиол. Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР