Как се лекува вирусът при най-малките? Екип на bTV влезе

...
Как се лекува вирусът при най-малките? Екип на bTV влезе
Коментари Харесай

Децата и вирусът: bTV в COVID отделението на най-голямата педиатрична болница

Как се лекува вирусът при най-малките? Екип на bTV влезе в Коронавирус отделението на най-голямата педиатрична болница у нас СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев “.

Сега са заети 8 от 11 кревати в отделението, лекуват се от новородени до 18-годишни. В болничното заведение по детски заболявания има 7 клиники, „ Делта “ разновидността постанова разкриването на в допълнение Коронавирус поделение. 70 на 100 от признатите деца са от провинцията.
Снимка: btvnovinite.bg
Запознаваме се с Веселин, който е със синдрома на Даун. От скоро е и с коронавирусна зараза. Преди дни подвига висока температура, лекува се в болничното заведение в Петрич, само че влошеното положение постанова преместването му в София.

„ Аз съм от хората, които не имаха вяра, че може да се случи това нещо и в този момент като видях какво се случва… Просто на никого не го поисквам “, споделя Силвия Дафинова, майка на Веселин.
Снимка: btvnovinite.bg
Сега Веселин се усеща по-добре. След дните на борба здравето не е просто благопожелание, а мощна молитва, споделя майка му.

„ Човек от време на време го споделя " жив и здрав " – на думи. Не осъзнаваме в действителност какво значат те. Всеки ден молебствия по през целия ден “, споделя Силвия.

Сред пациентите в отделението са и две бебета на 4 месеца и едно на 50 дни.

„ Обичайно признаците са субфебрилната температура, запушен нос и влошено хранене на бебето “, споделя детският пулмолог доктор Наталия Габровска.

Разкриването на нови Коронавирус кревати към този момент затруднява лекуването на други болести, предизвестяват лекари от педиатрията.

„ Взеха се три кревати от диализното поделение и две от ревматология. Нас най-вече ни тормози, че рискуваме другите деца, които не са заболели от COVID-19. Тези ще ги излекуваме, само че до каква степен оправдано е това?”, споделя проф. доктор Светлана Велизарова, шеф на Клиниката по пневмология и фтизиатрия.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Има разновидности – на територията на София има цели клиники с интензивни отделения и педиатрични отделения, с доста по-добри условия, за огромен брой кревати “, споделя Данаил Димов, заместник-директор на Административно-стопански действия в СБАЛ по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “.

Според управлението, когато се заемат всичките 11 кревати, ще стартира пренасочването към други лечебни заведения.

В лечебни заведения сега са 112 деца с ковид. Колко тъкмо са детските кревати от здравното министерство не прецизират. Броят им се трансформира съгласно растежа на болестта, споделят още от там.

Лекарите поучават родителите първо да потърсят персоналния си доктор, а болнично заведение – в краен случай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР