Как се краде цял апартамент, докато собствениците му са в

...
Как се краде цял апартамент, докато собствениците му са в
Коментари Харесай

Жена се прибра от чужбина и откри, че жилището й е заложено и обрано

Как се краде цялостен апартамент, до момента в който притежателите му са в чужбина? Това е историята на жена от София, която се прибира със фамилията си от Испания и открива, че жилището ѝ е заложено и обрано, заяви NOVA.
 
Магдалена е жертва на имотна машинация. А измамникът е личната ѝ сестра. „ Запознат съм от години с казуса с нейната сестра и приятеля ѝ. Познавам и татко ѝ. Но стигнаха доста надалеч. Тя знае, те са наркомани ”, декларира кварталният служител на реда.

Задържаха създател на скица за крупни имотни измами

Магдалена и фамилията ѝ разделят времето си сред България и Испания. „ Как е допустимо да се продаде апартамент, до момента в който те няма у дома? ”, пита Магдалена. „ И се прибираш и се оказва, че апартаментът ти е безусловно празен, като се изключи мебели, които са счупили. Липсва бяла, черна техника, всичко ”, споделя Магдалена.

За опразването и продажбата е виновна сестрата на Магдалена и още един мъж, също наркозависим. „ Извикали са си ключар и са си влезнали. И това не е за първи път. Още приживе татко ми му се наложи няколко пъти да сменя бравата, защото тя си вика ключар. Явно това е процедура в София - викаш си ключар, той ти отваря, без да желае никакъв документ ”, споделя Магдалена.

Имотни измами пълнят приюта за бездомни в Пловдив

Имотната машинация към този момент е в ръцете на чиновниците от 6 РПУ, а проверяващите ще би трябвало да отговорят на два доста значими въпроса - кой ключар и с какво право отваря непознато жилище, както и по какъв начин движимостите на фамилията са заложени в заложните къщи без нужните документи.

Министерство на вътрешните работи не даде данни какъв брой тъкмо са имотните измами у нас. Общият брой на измамите в България единствено за първите 7 месеца е 1660.  Също толкоз са станали за цялата предходна година, което значи двоен растеж на този вид закононарушения.  Засега казусът на Магдалена остава в рубрика „ неразкрити ”.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР