Как работи тялото“ е енциклопедия, част от поредицата Фактите, обяснени

...
Как работи тялото“ е енциклопедия, част от поредицата Фактите, обяснени
Коментари Харесай

Книгата „Как работи тялото“ обяснява функциите на човек от ДНК до емоциите

„ Как работи тялото “ е енциклопедия, част от поредицата „ Фактите, обяснени образно “. С забавни обстоятелства и ясни илюстрации изданието разкрива по какъв начин действа човешкото тяло. По тематиката пред Радио София приказва Боряна Маринкова, преводач на книгата.
По думите й, „ Как работи тялото “ е атлас, написан по понятен за читателя метод, който дава изясненост за процесите в човешкия организъм, като се стартира от най-малката структурна единица - спиралите на ДНК и се стигне до това, какви са нашите страсти, по какъв начин стартира и по какъв начин приключва живота.

Според Маринкова, богатите илюстрации и наличие ни оказват помощ да разберем от какво сме формирани и за какво сме това, което сме, като човешки същества.

" Както е обхваната нашата структурна част, по този начин и нашата прочувствена и духовна страна ", сподели Маринкова и добави, че атласът е четиво, което е потребно за дребни и огромни, а наличието му е разграничено на 10 глави.

Книгата ни среща с съществени понятия, функционалности и взаимовръзки сред клетките и обособените органи, по какъв начин им влияем съгласно метода си на живот, изяснява се какво съставлява имунната система и за какво е толкоз значима за всеки един от нас.

Още детайлности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР