Как масовите събития в условията на COVID-19 да станат възможни

...
Как масовите събития в условията на COVID-19 да станат възможни
Коментари Харесай

Масови събития след COVID-19: Как да ги направим възможни и безопасни?

Как всеобщите събития в изискванията на COVID-19 да станат вероятни и безвредни – това вълнува както уредниците на мероприятия, по този начин и посетителите.

Именно събитийният бранш е един от най-силно засегнатите от рестрикциите, наложени от държавните управления по отношение на разпространяването на ковид. Стотици мероприятия са отсрочени или са изцяло анулирани.

Дори откакто страните стартират да отпускат наложените превантивни ограничения и да възстановяват естествения темп на стопанската система и бизнеса, всеобщите събирания ще бъдат измежду последните, които ще се върнат към нормалния си метод на работа.

Снимка: Coco Agency

Хората в тази сфера считат, че има няколко разнообразни сюжета.

„ По-оптимистичният е, че след месеца на изолираност хората ще имат потребността от обществен контакт, всеобщи събирания, бизнес, спорт, развлечение и събития. Посещаемостта ще се повиши доста, следвайки потребностите на хората, които се пробват да компенсират изпуснатите благоприятни условия по време на COVID-19 “, разяснява Дан Фироиу, водещ промоутър и ивент уредник на Балканите, Централна и Източна Европа и Близкия изток.

„ По-реалистично e да чакаме хората да бъдат доста деликатни в идните месеци и че предпазването на здравето ще остане главен приоритет “, добавя той.

Според него в тази обстановка способността на ивент уредника да даде безвредна околна среда и основаването на сполучлива връзката с публиката ще дефинира развиването на обещано събитие.

През март 2020 година СЗО разгласява документ с съществени рекомендации за обмисляне на всеобщи събития в подтекста на COVID-19, в който се изброяват нужните защитни ограничения, които ивент уредниците би трябвало да вземат поради при планирането на техните събития за построяването на безвредна среда за тяхната аудитория.

Снимка: Coco Agency

Фаза на обмисляне

- да се сътрудничи с локалните здравни управляващи и да се обмисли цялостната епидемиологична обстановка в държавата/региона/града, където събитието ще се състои; - да се направи оценка на риска;

- да се даде задоволително пространство сред посетителите;

- да се дефинира продължителността на събитието, качеството на локалната здравна система и потенциала и готовността й да реагира съответно.

- да се възнамерява по какъв метод ще се управлява цялото събитие и придвижването на хората, с цел да се минимализират възможностите за разпространяване на вируса

- да се възнамерява опцията за даване на медицински материали и персонални защитни средства от първа нужда, като маски и дезинфектанти.
Отварят музеите, галериите и библиотеките Разрешават се визити на кина и концерти, само че със претовареност до 30% от потенциала
По време на мероприятието

- информиране за рисковете посредством ясни послания и указания и избягването на разпространение на подвеждаща или неразбираема информация;

- да се предизвикват посетителите да бъдат виновни, да стоят вкъщи, в случай че се усещат неразположени;

- да бъдат самодисциплинирани и да следват нужните ограничения за съблюдаване на хигиена;

- да имат самоконтрол и да се самоизолират, в случай че не се усещат разположени;

- да носят защитни маски, в случай че имат подозрение, че популяризират вируса. За да се улесни това, ивент уредникът би трябвало да даде нужното съоръжение и места, където хората ще бъдат тествани. Тези уреди би трябвало да бъдат снабдени с най-необходимите материали за да се дават бързи проби на посетителите – маски, безконтактни термометри, както и бързи и надеждни санитарни артикули за постоянна стерилизация на пространството.

След края на събитието

- да се показа информация по отношение на броя на заболелите гости на мероприятието, броя на хората в изолираност, броя на хората под карантина;

- да се споделят проблемите по време на събитието и откритите решения;

- асистиране на записаните болни гости за сполучливото им завръщане в родните им градове и държави;

- шерване на допустимо най-вече информация за сполучливите практики и предоставяне на противоположна връзка за усъвършенстване на не толкоз сполучливите.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 981 16 91 461 Света 4 203 482 25 328 284 211 1 502 999 Заразени* Нови Починали България 1 981 16 91 Света 4 203 482 25 328 284 211
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР