Как , който дишаме, влияе на шанса за заразяване с

...
Как , който дишаме, влияе на шанса за заразяване с
Коментари Харесай

Почистете спалнята, за да намалите риска от заразяване с коронавирус

Как, който дишаме, въздейства на шанса за заразяване с ковид описа пред радио Спутник алергологът и имунолог Владимир Болибок, оповестява БГНЕС.
Най-уязвими към заразяване с ковид са хората с белодробни проблеми. Коронавирусът нападна дихателната система, тъй че качеството на въздуха, който дишаме, въздейства мощно на риска от зараза и тежестта на болестта, сподели Владимир Болибок. Преболедуването на всички респираторни болести става по-лесно, в случай че въздухът е кондензиран с О2 , изясни лекарят.
 Спад в броя на инфектираните с ковид у нас, 90 души са умряли за денонощие Спад в броя на инфектираните с ковид у нас, 90 души са умряли за денонощие
Броят на новите случаи на ковид означи спад и като безусловно число, и като %. 455 са новооткритите инфектирани за 21 януари,...
" Колкото по-високо е наличието на О2 във въздуха, който дишаме, толкоз по-лесно ще бъде индивидът да се оправя с респираторни болести, в това число с коронавирусната зараза ", сподели Владимир Болибок. „ Мръсният въздух усилва податливостта към всички вирусни инфекции, като коронавирусът не прави изключение. Следователно би трябвало да се пробвате непрекъснато да осигурявате приток на чист въздух ”, съобщи Болибок.
Според него, изключително внимание би трябвало да се обърне на пространствата, в които работим и спим – те би трябвало да са добре проветрени и усърдно почистени от прахуляк, тъй като прекарваме забележителна част от деня в тях. " Там дишаме интензивно, по тази причина преди всичко би трябвало да почистим спалнята . Във всички останали пространства въпреки всичко сме будни и можем да направляваме състава и качеството на въздуха, а в случай че е належащо, можем или да проветрим, или да напуснем стаята ", изясни алергологът.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР