Как изглеждат хората, когато се опитват да си поемат дъх

...
Фотографски експеримент проследява реакциите на потопени във вода хораКак изглеждат
Коментари Харесай

Фотографски експеримент проследява реакциите на потопени във вода хора

Как изглеждат хората, когато се опитват да си поемат дъх под водата? Фотографският експеримент "МЕХУРИ, издишване" на фотограф-художник Нели Гаврилова и проследява именно реакциите на потопени във вода хора, като документира мига на рязко издишания от тях въздух.

Сливането на въздуха и водата създава странни, приказни сюжети, една сюрреалистична бълбукаща феерия от цветни мехури, в която всичко е непредсказуемо. Реакциите са неочаквани и непредсказуеми. Някои от участниците реагират стоически с ирония и насмешка, сякаш застинали във вихъра на детските илюзии Други, издишайки, се борят с границите на собственото си съзнание, изхвърляйки с облекчение страховете си в безкрая на водата, а тя е всичко, което сме и което не сме.

Изложбата
© Нели Гаврилова

Изложбата "МЕХУРИ, издишване" на Нели Гаврилова може да бъде разгледана в галерия Vivacom Art Hall на ул. "Оборище" 5 от 19.06 до 30.06.2023 г.



Издишаният облак въздушни мехури е изчистеният вариант на алтернативата на днешния живот. Мехури, пълни с цветни сънища и удовлетворение или с невъзможни битки и посредствена умора. Инсценирана реалност, в която човешката същност има възможност да се докосне за миг до осъзнаването на това колко би струвало да бъдеш свободен. Макар и в друг свят

Фотографиите касаят обикновения човек, стремящ да се идентифицира, търсещ справедливо обществено признание, често принуден да се лута в пространство, в което правилата са размити някъде между полюсите на илюзорния и реалния свят. Човекът, който предизвиква и бори страховете си и не спира да се търси в света отвън, който има своите ограничения - ред, дисциплина и обусловени граници, или в света отвътре - безкраен, изпълнен подреден и комфортен.

Откриването на изложбата
© Нели Гаврилова

Откриването на изложбата "МЕХУРИ, издишване" е на 19.06. от 18.30 часа.


Изложбата "МЕХУРИ, издишване" на Нели Гаврилова може да бъде разгледана в галерия Vivacom Art Hall на ул. "Оборище" 5 от 19.06 до 30.06.2023 г. Откриването е на 19.06. от 18.30 часа.

Нели Гаврилова е едно от водещите имена в съвременната артистична фотография. Автор е на 21 самостоятелни фотоизложби в България и чужбина. Нейни фотографии са собственост на Националната художествена галерия в София, Градската художествена галерия в Пловдив, както и на частни колекции. Носител е над 20 престижни награди от национални и международни биеналета и конкурси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР