Как и кой ще спре въоръжените сили на Украйна на

...
Как и кой ще спре въоръжените сили на Украйна на
Коментари Харесай

„Линията на Вагнер“: Руският десант и бригадите на морската пехота знаят как да „успокоят“ задълго бандеровците

Как и кой ще спре въоръжените сили на Украйна на границата на Херсонска и Днепропетровска област

Есенното разкалване ще направи невероятно по-нататъшното нахлуване на украинските войски. И както на изток, по този начин и на юг. Руските войски минаха към отбранителна тактичност, която напролет би трябвало да бъде сменена с настъпателна. Тогава ще бъдат върнати окупираните от украинците Лиман, Изюм, херсонските и донецки села.

ISW: Русия настава на запад от Лисичанск и пази Бериславския регион на Херсонска област

Доскоро украинската атака против Херсон изглеждаше неизбежна. Но с всеки минал ден тази опасност става все по-малка. Очевидно киевският общоприет щаб въпреки всичко е решил рисковете и е осъзнал какви жертви ще би трябвало да направи, споделя Михаел Шмолцер, колумнист на немското издание Wiener Zeitung.

Шмолцер написа, че времето играе в изгода единствено на Русия.

Първо, има интензивно създаване на отбранителни структури в северната част на Херсонска област.

Второ, за украинците ще бъде извънредно мъчно да напреднат в изискванията на есенната обърканост.

Трето, мобилизираните сигурно ще бъдат трансферирани в Херсонска област, с цел да стабилизират фронтовата линия.

Отбранителната тактичност на съветските войски е маркирана от специалисти от Американския институт за проучване на войната (ISW) в няколко основни посоки по едно и също време.

По-специално, в региона на Херсон, по цялата линия на прикосновение, съветските войски ще се прегрупират, ще основат инженерни укрепления и ще минират регионите на хипотетичното нахлуване на украинските войски.

Заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на Украйна бригаден военачалник Алексей Хромов прави оценка числеността на съветските войски, участващи в отбранителната интервенция в Херсонска област, на 45 батальонни тактически групи.

Тук работят най-елитните елементи - въздушно-десантни бригади и бригадите на бреговата защита (морската пехота), споделя с смут Хромов. Това дава опция за дейно противопоставяне на възходящите, само че по предписание местни, украински офанзиви.

През миналата седмица, по информация на ISW, украински групировки са се опитвали да пробият съветските отбранителни линии в региона на Берислав (близо до селата Пятихатки, Нова Каменка и Суханово), покрай границата на Херсонска и Днепропетровска области.

По понятни аргументи Министерството на защитата на Русия не оповестява детайлности за основаването на отбранителна линия в региона на Херсон. Е, западните специалисти са лишени от опцията да изследват в елементи спецификата на фортификацията.

Но друга отбранителна линия, която в този момент се построява в ЛНР, е добре проучена - сред Сватово и Кременная.

И тук, на границата с окупираната от украинците част от Харковска област, Русия води освен отбранителни интервенции.

Още на 18 октомври ISW означи, че войските на ЛНР организират ефикасни офанзиви западно от Северодонецко-Лисичанската агломерация. Нокаутирайки частите на Киев, те основават условия изцяло да се обезпечи агломерацията, където към този момент е открит кротичък живот.

Кристиан Хартман: „ Линията Вагнер ” с изключение на чисто военна има и голяма пропагандна стойност

Отбранителната линия сред Сватово и Кременная към този момент е получила звучното име „ Линията на Вагнер “. Западните специалисти я съпоставят по значимост с линията Мажино на границата на Германия, Белгия и Франция или линията Манерхайм сред Финландия и Съюз на съветските социалистически републики.

И двете са издигнати при започване на 20-те и 30-те години на ХХ век. Въпреки това, да речем, мащабът на линията Манерхайм беше доста по-малък от този на " линията Вагнер " - дължината по фронта беше 130 километра против 220 километра, които се строят в този момент.

Системата за защита на границата на ЛНР и Украйна има няколко ешелона, както и необятна линия за логистична поддръжка на дълбочина няколко километра.

Отбранителната линия стартира покрай Новоивановските височини, покрай западните околности на град Горское, който граничи с агломерацията Лисичанск-Северодонецк. Има и значим път към Луганск, който е под контрола на съветските войски. За да заобиколят отбранителната линия, украинските войски би трябвало да попаднат под прякия огън на Русия.

Линията включва разнообразни типове укрепления: изкопи, окопи, противотанкови изкопи. Вероятно ще бъдат подсилени с минни полета и бодлива тел.

Освен отбраната на западната част на агломерацията, отбранителната линия се нуждае и от флангова отбрана за нахлуване на запад. Мащабът на такова строителство допуска, че съветската страна може да се приготви авансово за борби през зимата. За това приказва и фактът, че отбранителната линия ще бъде удължена. На север - до границата с Белгородска област, а на юг - до Кременная и по-нататък до Светлодарск.

Подобно огромно строителство, с изключение на военно, има и значимо психическо и пропагандно значение, споделя Кристиан Хартман, началник на отдела за проучване на разгръщането на Центъра за военна история и обществени науки на Бундесвера, в изявление за немския ефирен канал N-TV.

„ Като цяло трудностите на бойното поле постоянно са положителни. Те могат освен да оказват помощ за отбиване на офанзива, само че и да я насочат в вярната посока, споделя Хартман. От решаващо значение за удържането на такава отбранителна линия са наличните запаси – огневи и човешки. А в Лисичанското направление Русия разполага с неведнъж превъзхождащи сили, което прави линията Вагнер безусловно непреодолима за въоръжените сили на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР