Как и къде? Използвайте балкона Първото нещо, от което се нуждаете, са

...
Как и къде?
Използвайте балкона
Първото нещо, от което се нуждаете, са
Коментари Харесай

Може ли да се направи зеленчукова градина в панелка? Може!!!

Как и къде?

Използвайте балкона

Първото нещо, от което се нуждаете, са саксии, за вашата зеленчукова градина. Изберете деликатно зеленчуците, които ще отглеждате, и какъв брой пространство им е належащо, главното нещо, за което би трябвало да внимавате, е дренажът. Ако саксията стои някъде, където не желаете да се намокри, уверете се, че имате нещо под него, с цел да попива влагата.

Друго значимо нещо е растенията ви да не бъдат на доста гъсто. Например растения като домати и краставици са дребни, само че по-късно стават много огромни до момента в който пристигна време за обиране. Изкушаващо е да поставите 3 растения домати да вземем за пример в една саксия, само че по положителния вид е да поставите 1, тъй като ще ви даде повече годишна продукция, тъй като няма да си пречат. Може да помислите за засаждане на разнообразни подправки и зеленчуци в една саксия. Така ще избегнете претрупване.

Най- положителния вид е да комбинирате фалшификация с домат да вземем за пример, тъй като количеството светлина, което и двете растения желаят е друго и по този метод няма да си пречат. И въпреки че може да нямате прекалено много хоризонтално пространство на балкона си, можете да се възползвате от отвесното си пространство и да отглеждате растения, които ще се катерят. Например краставиците могат да порастват на шпалир, бобови растения и други от този тип също са добър вид.

Как да си създадем зеленчукова градина, в случай че нямаме тераса?

Ако живеете в дом без никакво външно пространство, въпреки всичко можете да създадете дребна градина на безоблачен перваз на прозореца. На пазара има доста и разнообразни разновидности за тази цел. Има голямо многообразие от системи за самополиване с таймери. Освен това, в случай че неискате да харчите толкоз пари елементарна саксия би свършила чудесна работа. В закрито пространство ще бъдете малко по-ограничени в това, което ще отглеждате, само че можете да засеете съвсем всеки тип фалшификация – те нормално не са толкоз капризни и просто се нуждаят от безоблачен прозорец и постоянно поливане.

Инфо: pixabay/besthealthmag.ca

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР