Как действат схемите за имотни измами? Коментар по темата направи

...
Как действат схемите за имотни измами? Коментар по темата направи
Коментари Харесай

Как действат схемите за имотни измами?

Как работят схемите за имотни измами? Коментар по тематиката направи журналистът от „ 168 часа ” Кирил Борисов. Повод е задържането на адвокатски помощник по подозрения за машинация с 8 жилището в София.  

Жертви са били самотно живеещи възрастни хора и наследници на умряли. Адвокатският помощник е работил посредством подставени лица, твърди столичната полиция. След придобиването на собствеността върху парцелите, подставените лица правили фиктивна подмяна със арестувания към този момент мъж за други недвижими парцели отвън столицата на по-ниска цена.

„ Предполагам, че казусът е развързан, откакто някой от наследниците е подал сигнал. Така бързо са стигнали до адвокатския помощник – 57-годишен, от село Иваняне. Възможно е самият той да е част от по-голяма верига за имотни измами или за придобиване на евтини жилища в центъра на София ”, разяснява Кирил Борисов.

По думите му поставените лица са малоимотни жители, които получават жилището с наследство от възрастен уединен човек. След това заменят добитите жилища с по-евтини парцели в страната.

„ Предполагам, че по-късно се продават на пазарни цени ”, разяснява Борисов.

Прокуратурата ще взема решение дали тези сложени лица ще ги притегли като обвинени или ще станат очевидци против въпросния адвокатски асистент.

„ Ако юристът взе участие, проверяващите ще стигнат и до него в един миг ”, счита журналистът. „ Има случаи с присъединяване на нотариуси, държавни чиновници, хора, които могат да придобият информация за самотноживеещи хора или хора без наследници. Избират ги и изследват от държавните регистри и работят ”, разяснява журналистът.

Борисов изясни, че е имало случаи, когато сходни схеми са тръгвали от приюти за възрастни хора.

Журналистът разяснява и другия случай, при който двама мъже са упрекнати за убийството на Кирил Русев, чието тяло беше открито в морга в София.

„ Този случай също е обвързван с доста парцели. Естествено доста по-вече и доста по-скъпи. Съвсем друга скица ”, съобщи журналистът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР