Как да успокоим ума си – чувствате ли понякога, че

...
Как да успокоим ума си – чувствате ли понякога, че
Коментари Харесай

Как да успокоим ума си и да се фокусираме в среда на стрес

Как да успокоим мозъка си – чувствате ли от време на време, че условията на живота ви притискат толкоз мощно, че е мъчно да дишате и да си възвърнете спокойния разум? Проблемите се появяват по-бързо от плевелите в градината и описът ви с чакащи задания се усилва експоненциално по-бързо от вашия лист със свършени задания.

Всичко това може да докара до цунами от напрежение. Да останеш съсредоточен, спокоен и зает е битка. Много хора чуват това и просто свиват плещи. „ Това е просто животът. Няма различен метод да се реагира, когато стресът е на всички места “, заключават те.

Но има решения и ефикасни подходи за справяне даже с най-силния стрес. Това просто изисква от вас да научите и по-късно да практикувате някои съществени умения. Това са същите умения, употребявани от специфичните военновъздушни сили. След като оказват помощ на тези момчета да запазят успокоение, несъмнено ще работят и за всички нас.

Кои са специфичните военновъздушни сили и каква е тайната им в битката със напрежението

Те са част от силите за специфични интервенции – елитът на елита. Тяхната работа е да избавят други военни елементи, които са в капан зад вражеските линии, изцяло откъснати от поддръжка и в риск да бъдат пленени или убити.

И по този начин, по какъв начин специфичните елементи съумяват да се оправят с психическия стрес на своята задача и умерено да си свършат работата? Те употребяват метод, който се назовава Обучение за инокулация на напрежението (Stress Inoculation Training).

Нека да разгледаме какво е това и по какъв начин можете да го употребявате за вас в сложните моменти.

Поддържане на мира в стресови обстановки

Обучение за инокулация на стрес – тази фраза е съвсем обяснителна. Подобно на здравната инокулация, която се употребява за предотвратяване от здравна опасност (напр. малария, грип, хепатит), инокулацията на стрес има за цел да защищити от въздействието на интензивно или дълготрайно психическо напрежение.

Ако не знаем какво е инокулация  – това се назовава вкарването на микроорганизми и вируси в тялото на живи организми. Това може да бъде както при естествени аргументи в хода да епизоотичния или епидемиологичния процес, по този начин и изкуствено – каквато е ваксинацията например.

Основните съставни елементи на образованието за инокулация на стрес включват следното:

  • Първо: Определете предстоящите условия, при които ще изпаднете в неволя, и също по този начин посочете типичната си реакция към тези стресови обстановки.
  • Второ: Научете характерните техники за релаксация, които успокояват мозъка и страстите ви.
  • Трето: Разработете къс лист с изказвания, които провокират успокоителен отговор.
  • Четвърто: Излагайте се на все по-стресови обстановки, при които тези техники се практикуват.

Практикувайте следния развой от четири стъпки и за нула време ще се почувствате като експерт, който отстранява напрежението.

1. Опознай себе си – по какъв начин да успокоим мозъка си

Най-добрите автомеханици познават всяка система на автомобила от вътрешната страна и извън. Поради това благосъстояние от познания те могат да диагностицират и ремонтират разваления автомобил с експертните си умения.

Най-добрите сърдечни хирурзи също имат задълбочено схващане за сърцето и сърдечно-съдовата система. Тези познания разрешават на хирурзите да внесат забележителни промени в здравето на индивида.

Ако желаете да се научите по какъв начин да притежавате спокоен разум при всевъзможни стресови обстановки е доста значимо да развиете задълбочени знания за това, което ви прави уплашени.

Начинът да придобиете тези познания е като следите кои обстановки са най-стресиращи за вас и какво ги прави проблематични. Започвате ли незабавно да приемате най-лошото? Представяте ли си пагубни резултати или вярвате, че ще бъдете унизени? Представяте ли си, че неуспехите, които може да претърпите, ще доведат до дълготраен неуспех?

Запишете петте най-често срещани стресови фактори, които ви дърпат обратно. Запишете и типичните си мисли или реакции към тези стресови обстановки. Ако желаете да извървите тази първа стъпка, направете следното: помислете за способи, които в предишното сте съумели да прокарате през стресовите обстановки , които преди малко изброихте.

Със сигурност ще има моменти, в които в предишното сте се справяли сполучливо със напрежението. Определете какво сте създали, с цел да съумеете в тези обстановки. Направихте ли крачка обратно и поставихте ли нещата в вероятност? Може би сте отделили няколко минути и сте говорили с другар? Може би всичко, което ви е било належащо с цел да успокоите мозъка си е било просто поемането на няколко дълбоки вдишвания.

2. Научете техниките за релаксация

Има доста потребни техники за релаксация, от които да избирате. Ще разгледаме три техники, които множеството хора намират за потребни и лесни за потребление в моменти на нараснало внимание.

Диафрагмално дишане

Първото от тях се назовава диафрагмално дишане . Това е дишането, където фокусът е върху потреблението на диафрагмата (областта под белите дробове). Диафрагмалното дишане от време на време се назовава дишане с корема (обратно на дишане с гърдите). Това е по този начин, тъй като когато се концентрирате върху разширението на белите дробове посредством стесняване на диафрагмата, това кара стомаха ви да се движи леко на открито.

Причината диафрагмалното дишане да е значима е, че подтиква блуждаещия нерв. Това от своя страна изпраща сигнали към мозъка, което провокира чувство за успокоение. Блуждаещият нерв работи като спирачка върху нервната система. Когато се подтиква, той споделя на мозъка да забави нещата. Тревожността и стресът, които се натрупват, стартират да понижават.

Има доста способи за стимулиране на блуждаещия нерв. Например, някои практики за медитация включват декламиране на мантра по метод, наподобяващ тананикане. Това подтиква блуждаещия нерв и усилва спокойната реакция.

Приземяване – по какъв начин да успокоим мозъка си

Този метод е фокусиран върху това да накара някой, който се губи в низходящата спиралa на напрежението, да се върне към „ тук и в този момент “. Чрез пренасяне на фокуса на човек към сегашното, стресът за въображаемите закани стартират да избледняват и напрежението се разсейва.

Приземяването постоянно се употребява за подкрепяне на хора, които се борят със напрежението, произлизащ от разнообразни източници, в това число под паника офанзиви, контузии, напън върху работата и други Има десетки техники за приземяване, от които можете да избирате. Ще разгледаме единствено един метод, доста постоянно срещана техника, която множеството хора намират за потребна и лесна за потребление в нужния миг.

За да бъде това дейно, би трябвало за миг да се концентрирайте върху сензорния принос от вашето директно обграждане : цветове, звуци, миризми и текстури. Например, в случай че сте на бизнес среща и се чувствате съкрушени, можете съзнателно да насочите вниманието си към цвета на бележника, положен на масата пред вас; бръмченето на климатика; миризмата на кафето в тази чаша от ръката ви и; текстурата на стола, на който седите.

Това изисква единствено няколко момента. Отвежда вниманието ви от напрежението и се концентрира върху сегашното, с цел да ви върне към спокония разум. Ако добавите едно или две дълбоки вдишвания, още по-добре.

Направляващи облици – по какъв начин да успокоим мозъка си

Ако в миналото сте се изгубили в дадена фантазия, тогава имате добра визия за това по какъв начин работят направляващите облици. Те концентрират мозъка ви върху жива сцена, която носи чувство за успокоение и убеденост. За да овладеете това умеене, би трябвало единствено да отделите малко време за извършения.

Първата стъпка е да измислите място, където сте изпитвали възприятие на мира и надзор. Това може да бъде плаж с бял пясък, подготовка в час по йога или четете книга до запалената камина .

Следващата стъпка е да пандизите очи и да започнете живо да попълвате тази мисловна картина с допустимо най-вече детайлности. За следващ път ще би трябвало да употребявате колкото се може повече сензорни приноси.

Например, в случай че си представяте, че седите на предната веранда на планинската вила , ще включите миризмата на борови дървета, чувството за топлината на слънцето, шума напразно през дърветата, цвета на светлината над верандата и така нататък

Колкото по-ярко си представяте това място, толкоз по-силно ще бъде неговото влияние върху намаляването на напрежението.

3. Изберете Успокояващи изказвания – по какъв начин да успокоим мозъка си

В тази стъпка си припомняте, че би трябвало да поставите актуалните причинители на стрес в вероятност. Това е значимо, тъй като стресът има резултат на снежна топка. Колкото по-дълго продължава безпроблемно, толкоз повече инерция набира, унищожавайки спокойния ви разум. Малките опасения стартират да наподобяват по-големи, в сравнение с имат каквото и да е право.

Преди нещата в миналото да стигнат до този миг, би трябвало да поемете контрола и можете да извършите това, като повторите някои добре подбрани изказвания, които носят мир и изясненост в съзнанието ви.

Примерите за тези изказвания включват:

  • И преди съм се справял с сложни обстановки като тази, мога да го направя и в този момент.
  • Наистина ли е допустимо да се случи по-лошият вид и в случай че се случи, това ли ще е злополуката, която имам поради?
  • Под стрес съм, само че към момента съм мощен. Имам умения да се оправя с тази обстановка. Просто би трябвало да направя къса отмора, да отстъпя за минута, по-късно да се върна и да се оправя доста по-добре.
  • Чувствам се уплашен и би трябвало да спра за секунда, с цел да поема надълбоко въздух. Просто ще употребявам направляващите облици, които съм практикувал, и нещата ще се възстановяват.
  • Усещам по какъв начин мускулите на врата ми се свиват и знам, че този стрес просто ще се утежни. Трябва да се приземя, да поема надълбоко въздух и да дефинира целите къде ще вложа силата си.

Тези изказвания извършват няколко функционалности. Те оказват помощ да се слагат нещата в вероятност и те ви припомнят да употребявате уменията за превъзмогване на напрежението, които имате в менталния си набор от принадлежности (дълбоко дишане, направлявани облици и др.)

За да извлечете максимума от това, не забравяйте да ги запишете авансово. Направете дълъг лист с такива изказвания, по-късно ги прегледайте малко по-късно и вижте кои изказвания са най-полезни.

Изберете четири-пет от тях и ги запазете на телефона си или на лист хартия. По този метод те елементарно могат да бъдат употребявани идващия път, когато стресът стартира да се натрупва и би трябвало да се върнете към спокойния разум.

4. Правете сложните неща – т.е. не избягвайте компликациите

Колкото повече се справяте с сложните провокации в живота, толкоз повече развивате умствена устойчивост или „ темперамент “. Това ви разрешава да се справяте със стресови обстановки с по-голяма убеденост, знаейки, че сте победили при други изтощителни условия.

Например, когато сте изправени пред смъртоносен период на работа, може да бъде потребно да си спомните оня полумаратон, който сте пробягали. И по какъв начин сте траяли да се напъвате, когато е изглеждало, че краката ви са се трансформирали в циментови стълбове. Въпреки това, вие продължихте и прекосихте финалната линия.

Спомнете си какъв брой добре се чувствахте, когато завършихте надпреварата? Фокусирайте се върху това за миг, тъй като това е същото чувство което ще имате, когато не се поддадете на стрес и завършите плана в точния момент.

Сега използвайте същия този темперамент, с цел да се изправите против причинителите на стрес, които ви притискат през днешния ден. Ще преминете през този миг на тестване. Доказали сте, че имате „ верните неща “, с цел да преодолеете провокациите.

Борейки се в разнообразни области на живота, вие освен развивате „ темперамент “, само че променяте самовъзприятието си. Започвате да виждате себе си като мъжа или дамата, които упорстват и вършат нещата.

Този тип убеденост прави чудеса, с цел да успокои сетивата ви, когато сте под стрес.

Какви „ сложни неща “ би трябвало да извършите, с цел да изградите повече темперамент? Ето една част:

  • Подгответе се да се състезавате в спартанска конкуренция
  • Ходете постоянно на фитнес и се принуждавайте да увеличавате персоналните си върхове в дадена област на фитнеса
  • Пътувайте до места, които звучат вълнуващо, само че които сте избегнали заради безпокойствие
  • Поемайте задания по време на работа, които сте избягвали, тъй като сте се страхували да се подложите на тест
  • Основното е да се напъвате да вършиме това, което е мъчно. Спецификите нямат значение. Това, което би трябвало да извършите е да се изправите пред предизвикването.

Ако съумеете в задачата, която сте си сложили – ужасно. Ако се неуспехите, и това може да се употребява във ваша изгода. Ще научите, че даже при неуспех можете да се вдигнете и да продължите напред.

Когато сте уверени в способността си да продължавате да се справяте с бедствието, стресът ще се почувства по-лек и ще бъде по-лесно да поддържате спокоен разум.

Финални мисли

Всички ние можем да останем спокойни пред изникналия стрес. Уменията, нужни за триумф, са елементарни, само че изискват съзнателно да работим върху построяването им като част от нашия набор от принадлежности за справяне с напрежението.

Нашият триумф в това отношение ще докара до по-голямо възприятие на убеденост и независимост. Причинителите на стрес към този момент няма да ни плашат, а вместо това ще ги виждаме като елементарни провокации, които сме способни да преодолеем по пътя ни към достигането на спокоен разум.

Желаем Ви триумф и бъдете търпеливи и упорити!

Как да излекуваме депресията – препоръките на професионален терапевт

Как да излекуваме депресията – знаете ли, че множеството хора на антидепресанти са депресирани още веднъж година по-късно? А сред 2005 и 2015 година броят на хората, живеещи с меланхолия в международен мащаб, се е нараснал с изумителните 18,4%. Въпреки че хората одобряват повече антидепресанти от всеки път, депресията от ден на ден се усилва. По света има приблизително…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР